Problemen met inloggen?
Stuur een mailtje naar communicatie@ovsg.be
(Vermeld duidelijk over welk platform het gaat.)

 

E-leren

Waarom dit platform?

OVSG wil het afstandsonderwijs faciliteren voor scholen,centra en academies. Ook de overheid biedt een overzicht. Klascement lanceerde een themapagina. Het materiaal en de adviezen die OVSG verzamelde vind je hieronder.

Pedagogische en juridische ondersteuning

De pedagogische begeleidingsdienst van OVSG organiseert webinars en ontwikkelt begeleiding op afstand. Onze juridische experts staan klaar om informatie te duiden en vragen te beantwoorden.

Actuele informatie

Actuele en betrouwbare informatie over de coronamaatregelen vind je bij de onderwijsoverheid. Onze e-mago vat de meest relevante informatie samen.

Webinars

Herbekijk onze vorige webinars over de organisatie van afstandsleren, afstandsleren in het DKO en kansengelijkheid en onderwijs op afstand

  • 2 april: Hoe prioriteren en evalueren bij afstandsleren? Aanmelden vanaf 15.30 uur, start om 16 uur. Neem deel

Ondersteun je leerlingen thuis
Ook in tijden van corona blijven we de lerende centraal stellen! Hoe kan je leerlingen motiveren, helpen plannen, concrete lesinhouden en werkvormen aanbieden om thuis te blijven leren?

Als team samen school blijven maken
Ook vanop afstand kunnen collega’s met elkaar verbonden blijven. Dat is niet alleen motiverend, het versterkt leraren ook in de onderwijsactiviteiten die ze voor de leerlingen opzetten.

Beleid voeren op afstand
Hoe doe je dat - als directeur, beleidsteam, kernteam, … - leiding blijven geven aan je school/centrum/academie?

Eerstvolgende nascholingen

    Blijf op de hoogte

    e-zine voor stedelijk en gemeentelijk onderwijs