Personeelsbeleid en loopbaan

Header Personeel Loopbaan © De Letterbijter, Wezembeek-Oppem

Taken

Bevoegdheidsverdeling

De bevoegdheidsverdeling is verschillend geregeld voor de Vlaamse en Brusselse gemeenten. 

Voor het Vlaams Gewest laat het decreet van 22 december 2017 over het lokaal bestuur (Decreet Lokaal Bestuur) heel wat maatwerk toe. Het is belangrijk om item per item na te gaan wie in eerste instantie bevoegd is, en daarna of delegatie en subdelegatie mogelijk is. Hierbij moet je telkens rekening houden met de onderwijsregelgeving. De onderwijsregelgeving kan afwijkingen bevatten die primeren op de regels van het Decreet Lokaal Bestuur. 

De Nieuwe Gemeentewet (NGW) bevat veel minder (uitgewerkte) mogelijkheden voor het Brussels Hoofdstedelijk Gewest. Ook hier zal het belangrijk zijn om item per item na te gaan wie in eerste instantie bevoegd is, of delegatie mogelijk is én of de onderwijsregelgeving afwijkingen bevat die primeren op de NGW.

Lees verder

Externe jurering, coaching en evaluatie

Een sterke directeur is de drijvende kracht achter een gemotiveerd team en kwaliteitsvol onderwijs. Als bestuur heb je er alle belang bij om de geschikte leidinggevende te selecteren, te coachen en te evalueren vooraleer een vaste benoeming volgt. OVSG ondersteunt je daarbij. Ook kan je een beroep doen op onze diensten om te ondersteunen bij de coaching van een directeur of teamlid.

Lees verder

Zoek je het algemene contact van een dienst?

Ga naar de contactpagina