Leerplan Leer Lokaal

Met het nieuwe leerplan Leer Lokaal, goedgekeurd in mei 2023, maken we samen verder werk van sterk lokaal basisonderwijs. Het draagt de eigenheid van het stedelijk en gemeentelijk onderwijs in zich. Kennis verwerven, zorgzaamheid, diversiteit en een brede blik op de wereld zijn de pijlers. Sinds september 2023 kan je als OVSG-lid de leerlijnen gratis online raadplegen. Vanaf september 2025 zullen alle onderwijsprofessionals van het stedelijk en gemeentelijk basisonderwijs ermee werken.

Lees verder

Leergebieden en leerlijnen Leer Lokaal

Het curriculum voor de basisschool bestaat uit negen herkenbare leergebieden. Elk leergebied is verder uitgewerkt in leerlijnen die stapsgewijs beschrijven hoe een leerling groeit. 

Lees verder

Bouwstenen Leer Lokaal

Maak kennis met de vijf bouwstenen die samen het fundament vormen van Leer Lokaal.

Lees verder

Veelgestelde vragen Leer Lokaal

Hoe log ik in op Leer Lokaal? Wat betekent kenniscreatie in Leer Lokaal? Hoe lees je een leerlijn? Het antwoord op deze en alle andere veelgestelde vragen over het leerplan Leer Lokaal vind je hier.

Lees verder

Schooljaarplanning bij een nieuw leerplan

Als je een nieuw leerplan invoert, maak je een duidelijke schooljaarplanning. OVSG ontwikkelde handige tijdlijnen voor de komende schooljaren en een lijst met voorbeelden van acties, professionalisering, bezoeken etc. die je op een stickervel kunt afdrukken.

Lees verder

Zoek je het algemene contact van een dienst?

Ga naar de contactpagina