Leerplan Leer Lokaal

In mei 2023 kregen we van de inspectie groen licht voor de start van Leer Lokaal. Met dit vernieuwende, integrale leerplan maken we samen verder werk van sterk lokaal onderwijs. Het draagt de eigenheid van het stedelijk en gemeentelijk onderwijs in zich. Kennis verwerven, zorgzaamheid, diversiteit en een brede blik op de wereld zijn de pijlers van Leer Lokaal.

Vanaf september 2023 zijn de leerlijnen gratis online te raadplegen. Vanaf september 2025 zullen alle onderwijsprofessionals van het stedelijk en gemeentelijk basisonderwijs werken met Leer Lokaal.

Nieuw Logo Leer Lokaal

De pedagogische begeleiding van OVSG werkt aan een geïntegreerd leerplan voor de hele (buitengewone) basisschool. Het leerplan zal beter aansluiten op de doelen van het secundair onderwijs. Het bevat een basisleerlijn, ondersteunende doelen, verdiepende doelen en uitbreidingsdoelen. Het steekt in een digitaal jasje en is gratis beschikbaar.

Ook werken we een vernieuwde versie van het doelenboek, de planner en het observatiesysteem uit. De huidige planner en het observatiesysteem blijven nog twee schooljaren beschikbaar voor scholen die hier reeds mee werken.

In het voorjaar van 2023 organiseert onze pedagogische begeleiding netwerken voor directies en beleidsondersteuners over hoe je een schooleigen plan van aanpak voor Leer Lokaal uitwerkt.

In september 2023 zijn er gratis kick-offs waarop het leerplanconcept wordt toegelicht. Je kunt de kick-off ofwel organiseren op het niveau van je scholengemeenschap of je komt naar een regionaal georganiseerde kick-off (met maximaal drie deelnemers van je team).

Aanvullend bieden we een vormingsaanbod aan van schoolteamcursussen, functietrajecten, thematrajecten en smaakmakers.

Download het handige overzicht.

Aanbod Leer Lokaal 23 24

Wat moet je weten over Leer Lokaal?

Raadpleeg onze veelgestelde vragen.

Heb je een vraag?

Anita Kaufmann
02 506 50 03
Anita Kaufmann

Meer over dit onderwerp

Toets klasfoto
01/06/2022

Leer Lokaal: het nieuwe, toekomstbestendige leerplan basisonderwijs

Vanaf 1 september 2023 kunnen stedelijke en gemeentelijke scholen werken met een nieuw globaal leerplan voor de hele (buitengewone) basisschool. Zoals blijkt…

Lees meer

Verdiep je verder

Zoek je het algemene contact van een dienst?

Ga naar de contactpagina