Leerplan Leer Lokaal

In mei 2023 kregen we van de inspectie groen licht voor de start van Leer Lokaal. Met dit vernieuwende, integrale leerplan maken we samen verder werk van sterk lokaal onderwijs. Het draagt de eigenheid van het stedelijk en gemeentelijk onderwijs in zich. Kennis verwerven, zorgzaamheid, diversiteit en een brede blik op de wereld zijn de pijlers van Leer Lokaal.

Vanaf september 2023 zijn de leerlijnen gratis online te raadplegen voor OVSG-leden. Vanaf september 2025 zullen alle onderwijsprofessionals van het stedelijk en gemeentelijk basisonderwijs werken met Leer Lokaal.

Cover leer lokaal map

De pedagogische begeleiding van OVSG werkte een leerplan uit voor de hele (buitengewone) basisschool. Het leerplan sluit aan op de doelen van het secundair onderwijs. Het bevat een basisleerlijn, ondersteunende doelen, verdiepende doelen en uitbreidingsdoelen. Het steekt in een digitaal jasje en is gratis beschikbaar. Daarnaast is er een verzamelmap, verkrijgbaar via uitgeverij Politeia.

Ook werken we een vernieuwde versie van het doelenboek, de planner en het observatiesysteem uit. De huidige planner en het observatiesysteem blijven nog twee schooljaren beschikbaar voor scholen die hiermee werken.

De digitale tool is alleen toegankelijk voor onze leden. Heb je problemen met inloggen? Mail naar helpdesk.​leerlokaal@​ovsg.​be.

Raadpleeg Leer Lokaal

Aanvullend bieden we een vormingsaanbod aan van schoolteamcursussen, functietrajecten, thematrajecten en smaakmakers.
Download het overzicht

Wat moet je weten over Leer Lokaal?

Raadpleeg onze veelgestelde vragen.

Meer over dit onderwerp

De Letterbijter, Wezembeek-Oppem
23/06/2023

Leer Lokaal schiet uit de startblokken

Vanaf schooljaar 23-24 starten de gemeentelijke en stedelijke basisscholen met het nieuwe leerplan Leer Lokaal. Met dit leerplan zetten we het gemeentelijk e…

Lees meer

Verdiep je verder

Zoek je het algemene contact van een dienst?

Ga naar de contactpagina