Leerplan Leer Lokaal

Met het nieuwe leerplan Leer Lokaal, goedgekeurd in mei 2023, maken we samen verder werk van sterk lokaal basisonderwijs. Het draagt de eigenheid van het stedelijk en gemeentelijk onderwijs in zich. Kennis verwerven, zorgzaamheid, diversiteit en een brede blik op de wereld zijn de pijlers. Sinds september 2023 kan je als OVSG-lid de leerlijnen gratis online raadplegen. Vanaf september 2025 zullen alle onderwijsprofessionals van het stedelijk en gemeentelijk basisonderwijs ermee werken.

Cover leer lokaal map

De pedagogische begeleiding van OVSG werkte een leerplan uit voor de hele (buitengewone) basisschool. Het leerplan sluit aan op de doelen van het secundair onderwijs. Het bevat een basisleerlijn, ondersteunende doelen, verdiepende doelen en uitbreidingsdoelen. Het steekt in een digitaal jasje en is gratis beschikbaar. Daarnaast is er een verzamelmap, verkrijgbaar via uitgeverij Politeia.

Ook werken we een vernieuwde versie van het doelenboek, de planner en het observatiesysteem uit. De huidige planner en het observatiesysteem blijven nog twee schooljaren beschikbaar voor scholen die hiermee werken.

De digitale tool is alleen toegankelijk voor onze leden. Elke directeur basisonderwijs kreeg een specifieke login hiervoor. Heb je problemen met inloggen? Mail naar helpdesk.​leerlokaal@​ovsg.​be.

Raadpleeg Leer Lokaal

Aanvullend bieden we een vormingsaanbod aan van schoolteamcursussen, functietrajecten, thematrajecten en smaakmakers.
Download het overzicht

Wat moet je weten over Leer Lokaal?

Raadpleeg onze veelgestelde vragen.

Meer over dit onderwerp

De Letterbijter, Wezembeek-Oppem
23/06/2023

Leer Lokaal schiet uit de startblokken

Vanaf schooljaar 23-24 starten de gemeentelijke en stedelijke basisscholen met het nieuwe leerplan Leer Lokaal. Met dit leerplan zetten we het gemeentelijk e…

Lees meer

Verdiep je verder

Zoek je het algemene contact van een dienst?

Ga naar de contactpagina