Hoe bestel je de OVSG-toets?

Nam je school nog nooit deel aan de OVSG-toets of dateert de deelname van voor 2019? Dan registreer je je school éénmalig. Na het doorlopen van de registratie, kan je je bestelling plaatsen. Bestellen kan vanaf 4 december 2023. Vanaf die datum kun je toegang krijgen tot de praktische proeven. 

Leerlingen maken digitale toets

Registreren

Mail naar onze helpdesk met vermelding van de naam van de school, het instellingsnummer en het e-mailadres van de directie of schoolverantwoordelijke. Op dat e-mailadres ontvang je een code om de registratie te doorlopen.

Toetsen bestellen

Log in op de toetsensite met de schoolaccount of als secretariaatsmedewerker. Toetsen bestellen kan via Gegevens ingeven – Bestelling toetsen 2023.

Tijdens de bestelling geef je het bezorgadres op en duid je het aantal gewenste exemplaren aan. Daarnaast zijn er nog enkele opties. Elke school kan ervoor kiezen om een aantal toetsen digitaal af te leggen. OVSG-scholen kunnen een schoolfeedbackrapport bestellen.

Digitale toetsen

De leerlingen kunnen vier toetsen digitaal afleggen. De digitale toetsen zijn identiek aan de papieren toetsen. Digitaal deelnemen aan de OVSG-toets biedt meer mogelijkheden om van een analyse van de data te komen tot acties. Zo zijn niet enkel de resultaten op klas- en leerlingniveau zichtbaar, maar kan je de resultaten per vraag bekijken, wat een grondigere en meer genuanceerde analyse mogelijk maakt. 

In de bestelling module vink je aan of je voor minstens één toets digitaal wilt deelnemen. 

Schoolfeedbackrapport

Neemt jouw stedelijke of gemeentelijke school digitaal deel aan minstens twee toetsen? Haal dan meer uit je resultaten met behulp van het schoolfeedbackrapport. Het rapport geeft feedback en interpretatie op maat van jouw school en kan daarnaast gebruikt worden in de begeleiding van de school bij het opstellen van acties. 

Het rapport wordt geschreven in samenwerking met de pedagogisch adviseur van jouw school en is beschikbaar na de herfstvakantie. In de loop van het eerste trimester neemt je anker contact op om het rapport toe te lichten.

Je kunt het schoolfeedbackrapport bestellen aan 275.

Lees meer over het schoolfeedbackrapport

Bestelling wijzigen

Bestellingen kunnen gewijzigd worden tot en met 31 maart 2023 door in te loggen op de toetsensite met de schoolaccount of als secretariaatsmedewerker. Na elke bestelling of wijziging ontvang je een bevestigingsmail.

Bestel de OVSG-toets

Heb je een vraag?

Anita Kaufmann
02 506 50 03
Anita Kaufmann

Verdiep je verder

Zoek je het algemene contact van een dienst?

Ga naar de contactpagina