Hier kan je inloggen voor het extranet en lerarenplatform DKO.

Problemen met inloggen?
Stuur een mailtje naar communicatie@ovsg.be
(Vermeld duidelijk over welk platform het gaat.)

Zoek je attesten of lesmateriaal van een opleiding? Ga naar Mijn OVSG
Problemen? Stuur een mailtje naar nascholing@ovsg.be

Inloggen voor de OVSG-toets kan via de puntenmodule.

 

Wat is de OVSG-toets?

De OVSG-toets is een door de overheid gevalideerde toets voor leerlingen in het zesde leerjaar van de basisschool.

De OVSG-toets is een alle-talenten-toets en staat garant voor een brede evaluatie. Dit wil zeggen dat de OVSG-toets alle domeinen waarvoor eindtermen zijn geformuleerd in het lager onderwijs, toetst vertrekkend van de leerplandoelen van OVSG. De toets evalueert dus niet alleen de kennis van de leerling op het einde van de basisschool, maar peilt ook naar vaardigheden zoals ICT-vaardigheden, technische vaardigheden (STEM), Frans communiceren, muzische vaardigheden, sportieve vaardigheden …

De OVSG-toets is telkens een nieuw product, de vragen en opdrachten zijn elk jaar anders. Een specifieke voorbereiding is niet nodig.

Aan de slag met het schoolfeedbackrapport

Neemt jouw stedelijke of gemeentelijke school digitaal deel aan de OVSG-toets? Haal dan meer uit je resultaten met behulp van het schoolfeedbackrapport. Het rapport geeft feedback en interpretatie op maat van jouw school en wordt geschreven in samenwerking met de pedagogisch adviseur van jouw school. 

Je kunt jouw schoolfeedbackrapport bestellen tegen € 275; het is beschikbaar tegen de herfstvakantie. In de loop van het eerste trimester neemt je anker contact op om aan jou en je team het schoolfeedbackrapport toe te lichten. Daarnaast kan het rapport bij de begeleiding van de school verder gebruikt worden bij het opstellen van acties.

Problemen met de OVSG-toets?

Als je problemen ondervindt of geen registratiemail hebt ontvangen, contacteer dan zeker onze helpdesk via helpdesk.toets@ovsg.be.

Resultaten

Basisscholen die meedoen aan de OVSG-toets kunnen hun resultaten vergelijken met het Vlaamse gemiddelde en met gemiddelden van scholen met gelijkaardige kenmerken.

Meer weten over de OVSG-toets?

 

Eerstvolgende nascholingen

    Blijf op de hoogte

    e-zine voor stedelijk en gemeentelijk onderwijs