Deeltijds kunstonderwijs

Eerste hulp bij psychosociale moeilijkheden voor leerlingen DKO

Leraren in het DKO krijgen soms te maken met leerlingen die zich niet goed in hun vel voelen. De leerlingen ervaren psychische of sociale moeilijkheden.Tijdens een interactief webinar geven Hanne Wynants en Karolien Elsen, pedagogisch begeleiders voor de stedelijke CLB’s, antwoord op al jouw vragen.

Over de opleiding

Leraren in het DKO krijgen soms te maken met leerlingen die zich niet goed in hun vel voelen. De leerlingen ervaren psychische of sociale moeilijkheden. dat kan zijn door een rouwproces of een echtscheiding die ze doormaken of door andere factoren. 

Leerlingen hebben dan, al dan niet tijden de lessen, soms last van huilbuien, suïcidale gedachten of automutilatie.

Omdat er in het DKO veel individueel contact is tussen leerkracht en leerling, nemen leerlingen hun leerkracht snel in vertrouwen. 

Hoe ga je hier als leerkracht mee om?

Hoe reageer je best als een leerling jou in vertrouwen neemt? Via welke kanalen kan jij zelf vertrouwelijk en anoniem ondersteuning vragen? En hoe reageren als een probleem zichtbaar wordt voor de rest van de klasgroep?

Tijdens een interactief webinar geven Hanne Wynants en Karolien Elsen, pedagogisch begeleiders voor de stedelijke CLB’s, antwoord op al jouw vragen.

Indien je met een concrete casus zit, dan kan je na afloop van de webinar vrijblijvend ook deelnemen aan een intervisiesessie. Tijdens deze sessie wordt je casus besproken in een kleine groep en bekijken we op welke manier we jou handvaten kunnen geven.

Voor wie

Leraren DKO en zorgcoördinatoren

Data en locaties

dinsdag 5 december 2023

Toon details SCHRIJF JE IN
Sessies
Titel Locatie en lesgever Interactief webinar
Hanne Wynants
Datum en uren dinsdag 5 december 2023
09:00 - 12:00
Tarieven voor het hele traject
Type Leden Tarief €65
Type Niet leden Tarief €71,5
Cursuscode

DLAL A3 ONLINE

Praktisch

Interactieve webinar - halve dag

Data en locaties

Heb je een vraag?

Viv Delhez
02 506 50 99

Verdiep je verder

Zoek je het algemene contact van een dienst?

Ga naar de contactpagina