Hier kan je inloggen voor het extranet en lerarenplatform DKO.

Problemen met inloggen?
Stuur een mailtje naar communicatie@ovsg.be
(Vermeld duidelijk over welk platform het gaat.)

Zoek je attesten of lesmateriaal van een opleiding? Ga naar Mijn OVSG
Problemen? Stuur een mailtje naar nascholing@ovsg.be

Inloggen voor de OVSG-toets kan via de puntenmodule.

 

4 februari is de dag van de CLB-medewerker, met een hart voor leerlingen

dinsdag 2 februari 2021

Op 4 februari organiseren we de dag van de CLB-medewerker. CLB’ers zetten zich harder in dan ooit om leerlingen te helpen en scholen bij te staan om door deze periode heen te geraken. 

Een pak kinderen en jongeren hebben het vandaag moeilijk. Omdat ze niet kunnen afspreken met vrienden, omdat het niet evident is afstandsles te volgen, omdat zoveel thuis zitten niet gemakkelijk is, … Daarover berichtten we eerder. CLB’ers in heel Vlaanderen blijven zich onverminderd inzetten: 

  • Ze zoeken manieren om binnen de contactbeperkingen die de maatregelen met zich meebrengen toch aanklampend te werken bij leerlingen in precaire situaties. 
  • Ze nemen bijkomende taken op: CLB’ers voeren de contacttracing op school uit en helpen bij de organisatie van de sneltesten. Zo zorgen ze ervoor dat infectiehaarden snel ingedijkt geraken en scholen zoveel als mogelijk open kunnen blijven. Dat laatste is erg belangrijk voor leerlingen: de school, dat is zoveel meer dan een plaats waar je leerstof krijgt. De school is ook een tweede thuis waar ze vrienden maken en waar ze bij leerkrachten terechtkunnen en waar een hulpverlener, het CLB, vlot bereikbaar is. 
  • Ze trachten de zorgvragen waar leerlingen en ouders mee zitten maximaal te blijven opnemen en leerlingen met specifieke noden aan de nodige ondersteuning te helpen. 

Hun drijfveer? Een hart voor leerlingen. 4 februari organiseren we daarom voor het eerst de Dag van de CLB-medewerker en die laten we niet onopgemerkt voorbij gaan!

Meer info? Een gesprek?

De internettensamenwerkingscel of ISC is een informeel overleg van vertegenwoordigers van de centrumnetten en -koepels van de centra voor leerlingenbegeleiding. De ISC overlegt over actuele beleidsontwikkelingen die de CLB-sector beïnvloeden en neemt sectorale standpunten in. De ISC is ook het aanspreekpunt voor externe partners en legt ook zelf contacten met andere partners uit de onderwijs-, welzijns- en gezondheidssector.

Eerstvolgende nascholingen

    Blijf op de hoogte

    e-zine voor stedelijk en gemeentelijk onderwijs