Hier kan je inloggen voor het extranet en lerarenplatform DKO.

Problemen met inloggen?
Stuur een mailtje naar communicatie@ovsg.be
(Vermeld duidelijk over welk platform het gaat.)

Zoek je attesten of lesmateriaal van een opleiding? Ga naar Mijn OVSG
Problemen? Stuur een mailtje naar nascholing@ovsg.be

Inloggen voor de OVSG-toets kan via de puntenmodule.

 

Soepelere herstart voor de lagere scholen

donderdag 28 mei 2020

Gisterenavond maakte minister Weyts bekend dat de opstart van de lagere scholen soepeler kan verlopen: er is geen verplichting meer om in de klas voor elke leerling 4m² te voorzien en elke klas wordt een contactbubbel, ongeacht het aantal leerlingen. Deze aanpassing komt er na de terechte vraag van besturen en scholen. Het was ook wat de onderwijsverstrekkers aanvankelijk voorgesteld hadden. Eens te meer krijgen scholen nu een nieuwe regeling te horen. Dat vraagt opnieuw flexibiliteit, maar nu hebben we een plan tot het eind van dit schooljaar. En het blijft een lokale beslissing om te zien wat haalbaar en organiseerbaar is.

Patriek Delbaere, algemeen directeur OVSG: “We zijn zeer tevreden dat onze vraag die vrijdag op tafel lag nu wel gerealiseerd kan worden: ook de lagere scholen kunnen net zoals de kleuterscholen volledig openen. Voortschrijdend inzicht maakt dit mogelijk.”

“De vraag van ouders en leerlingen om naar school te kunnen, wordt ingewilligd en de scholen krijgen wat meer soepelheid en tijd om zich voor te bereiden. Dat is een laatste stap dit schooljaar op weg naar meer normaal onderwijs. Het is belangrijk om nu de veiligheidsvoorwaarden binnen de bubbels en voor het personeel maximaal te respecteren.”

Vragen? Contacteer onze juridische diensten of je regio-adviseur. Info over de herstart vind je op www.ovsg.be/e-leren.

(Foto genomen voor corona in 't Jonkerschooltje in Houthulst)

Eerstvolgende nascholingen

    Blijf op de hoogte

    e-zine voor stedelijk en gemeentelijk onderwijs