Hier kan je inloggen voor het extranet en lerarenplatform DKO.

Problemen met inloggen?
Stuur een mailtje naar communicatie@ovsg.be
(Vermeld duidelijk over welk platform het gaat.)

Zoek je attesten of lesmateriaal van een opleiding? Ga naar Mijn OVSG
Problemen? Stuur een mailtje naar nascholing@ovsg.be

Inloggen voor de OVSG-toets kan via de puntenmodule.

 

OVSG in verzet tegen armoede

woensdag 16 oktober 2019

Donderdag 17 oktober is de Werelddag van verzet tegen armoede. Naar aanleiding hiervan zetten we nogmaals ons pleidooi voor kostenbeheersing in de verf. Want armoede mag geen hindernis zijn voor goed onderwijs. In het basisonderwijs passen we vandaag al de maximumfactuur toe. Sommige van onze scholen gaan hier nog een stapje verder in: zo slaagt de gemeentelijke basisschool in Herzele erin om kwaliteitsvol te werken met een maandelijkse factuur tussen 15 en 45 euro.

In het OVSG-memorandum vragen wij om incentives te geven aan scholen die inzetten op armoedebeleid en die verder gaan dan de wettelijke vereisten van maximumfactuur. In het secundair onderwijs pleiten we voor kostenbeheersing. De kost van een opleiding mag leerlingen niet beletten om écht te kiezen wat ze willen worden.

Lees het OVSG memorandum 2019.
Lees het artikel uit Imago over de maximumfactuur in Herzele.
Lees het artikel uit Imago over het geïntegreerd beleid van Kortrijk.

Foto: Benjamin Rogiers, schepen van onderwijs in Herzele, en Els De Durpel, directeur van de gemeentelijke basisschool, stellen hun armoedebeleid voor.

ADIDAS

Benjamin Rogiers, schepen van onderwijs in Herzele, en Els De Durpel, directeur van de gemeentelijke basisschool, stellen hun armoedebeleid voor.

Eerstvolgende nascholingen

    Blijf op de hoogte

    e-zine voor stedelijk en gemeentelijk onderwijs