Hier kan je inloggen voor het extranet en lerarenplatform DKO.

Problemen met inloggen?
Stuur een mailtje naar communicatie@ovsg.be
(Vermeld duidelijk over welk platform het gaat.)

Zoek je attesten of lesmateriaal van een opleiding? Ga naar Mijn OVSG
Problemen? Stuur een mailtje naar nascholing@ovsg.be

Inloggen voor de OVSG-toets kan via de puntenmodule.

 

OVSG ondersteunt je tijdens Corona-crisis

zaterdag 14 maart 2020

De beslissing van de regering om de lessen te schorsen heeft veel gevolgen voor het onderwijs. Via de communicatie van het departement Onderwijs, zoals Klasse School Direct, krijg je altijd de meest recente informatie. Ook bij OVSG staan we klaar om je te ondersteunen. Lees dit bericht om te weten te komen hoe we onze pedagogische begeleiding voortzetten, of je vorming kan doorgaan, wat er met je sport- of openluchtklas moet gebeuren en hoe je met ons in gesprek kunt gaan.

Pedagogische begeleiding van OVSG

De geplande begeleidingsopdrachten willen we, om verdere besmetting te vermijden, zo veel als mogelijk online laten doorgaan. De geplande netwerken en zorgcontactdagen stellen we uit naar een andere datum, hierover krijg je concrete info. De ontmoetingsdagen voor het basisonderwijs worden geannuleerd, maar we zullen ook hier werken met digitale tools zodat je toch alle informatie krijgt.

Wat met vormingen van OVSG?

Door de ernst van de situatie heeft OVSG beslist om alle vormingen tot en met de paasvakantie uit te stellen. Het gaat hier dus zowel om individuele cursussen, trajectcursussen, ontmoetingsdagen als schoolteamcursussen. We nemen snel contact op met deelnemers of scholen die ingeschreven waren en gaan op zoek naar een nieuwe datum.

Wat met sport- en openluchtklassen?

Scholen kunnen hun reservaties voor sport- en openluchtklassen omboeken naar een andere periode.

Vergadering gepland met OVSG?

Heb je in je agenda een afspraak met een OVSG-medewerker staan? De initiatiefnemer van de vergadering zal je laten weten of de vergadering doorgaat of niet. We werken met Skype-vergaderingen of werken online samen als alternatief.

Juridische en organisatorische vragen voor OVSG?

In deze drukke periode werken we met een telefonische helpdesk via 02 506 41 78. Je kunt je vraag ook op mail zetten naar (per onderwijsniveau): jur.bao@ovsg.be, jur.so@ovsg.be, jur.dko@ovsg.be, jur.vo@ovsg.be, jur.clb@ovsg.be.

Op de vragen die we recent vaak kregen voor het leerplichtonderwijs of deeltijds kunstonderwijs, vind je via extranet de antwoorden.
 

Eerstvolgende nascholingen

    Blijf op de hoogte

    e-zine voor stedelijk en gemeentelijk onderwijs