Leergebieden en leerlijnen Leer Lokaal

Het curriculum voor de basisschool bestaat uit negen herkenbare leergebieden. Elk leergebied is verder uitgewerkt in leerlijnen die stapsgewijs beschrijven hoe een leerling groeit. 

Leergebieden Leer Lokaal recht

Het curriculum voor de basisschool bestaat uit negen leergebieden. Voor elk leergebied werd een visie ontwikkeld die vertrekt vanuit enkele uitgangspunten.

De overgang van de derde kleuterklas naar het eerste leerjaar vormt een belangrijk scharniermoment in de onderwijsloopbaan van een kind. Om deze periode op een kansrijke manier te laten verlopen, werkt Leer Lokaal met verbindende doelen. Lees de visie Werken met verbindende doelen.

Elk leergebied bestaat uit thema’s en leerlijnen. De leerlijnen beschrijven stapsgewijs hoe de leerling groeit. Leer Lokaal werkt volgens de principes van een spiraalcurriculum: er is veel aandacht voor herhaling, nieuwe leerstof wordt gekoppeld aan eerder gegeven leerstof en de complexiteit neemt toe.

Naast de basisleerlijnen en attitudes zijn er ook ondersteunings- en verdiepingsleerlijnen.

Bekijk deze screencast over de leerlijnen
231218 Affiche leerlokaal specimen

We bieden een handige poster aan die een overzicht geeft van alle leerlijnen en leergebieden. De poster is apart te koop bij uitgeverij Politeia.

Ga naar de website van uitgeverij Politeia

Verdiep je verder