Vind inspiratie in het DKO-kompas

Het DKO-kompas zet jouw academie op weg om de onderwijsdoelen, basiscompetenties en beroepskwalificaties te vertalen naar je artistiek-pedagogisch project. Het helpt je om leerplandoelen te concretiseren naar je eigen lessen. Het DKO-kompas is een inspirerend en handig instrument voor elk leerplan van het deeltijds kunstonderwijs.

DKO kompas

Het decreet voor het deeltijds kunstonderwijs liet een frisse wind waaien door de academies. Tegelijk laat het nieuwe niveaudecreet veel vrijheid voor de artistieke en pedagogische visie van directies en teams. Het DKO-kompas helpt teams om die vernieuwing waar te maken in de praktijk. Je vindt er de leerplannen, het bulkt van de inspiratiebronnen, het brengt structuur aan in de richtingen, het opent de gesprekken en zorgt ervoor dat de neuzen binnen een team in dezelfde richting staan.

Om het werken met nieuwe leerplannen te faciliteren, ontwikkelde de begeleiding DKO van OVSG een krachtige tool, het DKO-kompas.

Je vindt er de leerplannen van OVSG en van Kunstig Competent en heel wat inspiratie, om jou en je team te helpen bij de vertaling van de doelen op maat van je academie-eigen project en context.

Raadpleeg het DKO-kompas