Problemen met inloggen?
Stuur een mailtje naar communicatie@ovsg.be
(Vermeld duidelijk over welk platform het gaat.)

 

clb

Officiële CLB’s werken aan kwaliteit via Q-OOL

De officiële Centra voor Leerlingenbegeleiding (CLB) zetten samen in op kwaliteitszorg. Via een gezamenlijk project monitoren en optimaliseren ze de kwaliteit van de multidisciplinaire leerlingendossiers (LARS1). Zo spelen ze in op een aanbeveling vanuit het auditrapport².

CLB's verhogen chatcapaciteit voor de rest van de week

De gevolgen van de terreurdaden van 22 maart 2016 zijn inmiddels tot het hele land doorgedrongen. Veel kinderen en jongeren zitten met heel wat vragen, of kunnen de gebeurtenissen moeilijk een plaats geven. Gisteren verdubbelden de CLB's alvast de capaciteit voor de CLBch@t. Omdat we merkten dat heel wat leerlingen en ouders van die gelegenheid gebruik maakten, werd beslist de chatcapaciteit voor de rest van de week uit te breiden.

CLBch@t succesvol gelanceerd

De CLBch@t slaat aan bij leerlingen. Dat is wat de Centra voor Leerlingenbegeleiding (CLB) concluderen een maand na de lancering op 1 februari 2016. Tijdens deze eerste maand vonden maar liefst 442 online gesprekken plaats, wat een gemiddelde betekent van 34 gesprekken per chatsessie. De meeste leerlingen (17 %) kwamen met een vraag over studiekeuze of de onderwijsloopbaan. Er vonden ook veel gesprekken plaats rond (cyber-)pesten, regelovertredend gedrag, problemen thuis of relatievaardigheden.

Centra voor leerlingenbegeleiding vullen 16 keer het Sportpaleis!

1 op 3. Dat is het naakte cijfer. Voor 1 op 3 leerlingen in Vlaanderen nam het CLB tijdens het schooljaar 2012-2013 een zorgvraag op. Daarmee vullen we 16 keer het sportpaleis. Eerlijk gezegd, dat is meer dan we zelf hadden verwacht. Voor het eerst kunnen we als sector cijfers voorleggen over onze werking. Een ding is zeker. De cijfers liegen er niet om.

CLB-cijfers 2013-2014 bekend

1 op 10 leerlingen krijgen hulp van het CLB omdat ze niet goed in hun vel zitten. 

Eerstvolgende nascholingen

    Blijf op de hoogte

    e-zine voor stedelijk en gemeentelijk onderwijs