Kleuteronderwijs

Thematiseren: een rijk thema opbouwen samen met je kleuters (basis)

Spelend en ontdekkend leren, vormt de rode draad in de kleuterschool. Ontdek hoe je met sterke thema’s, samen met je kleuters, spelenderwijs de echte’ wereld ontdekt. 

Over de opleiding

Een goed gekozen thema brengt de buitenwereld binnen in de klas en nodigt de kleuters uit om de échte wereld te ontdekken en daar dieper op in te gaan. 

Jij, als leraar, kiest een thema dat voor jouw kleuters betekenisvol is en aansluit bij hun leefwereld. Jij bepaalt vooraf aan welke doelen je zal werken. 

Je kiest sterke impressies om het thema op gang te brengen. Om dat thema verdere invulling te geven, doe je beroep op de inbreng en betrokkenheid van jouw kleuters. Je neemt de tijd om samen met hen te plannen, om zo een krachtige leeromgeving uit te bouwen. 

Door écht tijd te maken voor de relatie met je kleuters, zorg je samen voor een uitdagende leeromgeving. De enthousiaste reacties, de grote betrokkenheid en de taalontwikkeling van je kleuters zullen je verbazen. 

Voor wie

Schoolteams, in het bijzonder de kleuterteams.

Mijn kleuterteam heeft door deze sessies een groei doorgemaakt, in verbondenheid en dat naar hun kleuters, elkaar en de ouders” #ikbentrotsophen
David, directeur kleuterschool

Programma

Tijdens deze vorming leer je:

  • Een TOPthema met pakkende titel opsporen dat aansluit bij de leef- en belevingswereld van jouw kleuters (ook de allerjongsten); 
  • Sterke impressies organiseren die je kleuters meteen verwonderen en boeien zodat er betrokkenheid ontstaat; 
  • Mindmappen met je kleuters; 
  • Samen met de kleuters op onderzoek gaan om meer te weten te komen over het thema; 
  • Hoe je de kleuters betrekt bij het inrichten van de klashoeken.

Prijsinformatie

De gefactureerde prijs is de prijs berekend op basis van het aantal effectieve deelnemers tijdens de sessie en kan verschillen van de prijs bij aanvraag. De deelnemersregistratie gebeurt door middel van het scannen van een QR-code door de aanwezige deelnemers en wordt gecontroleerd door de lesgever.

Prijs voor leden Prijs voor niet-leden Sessietijd Cursuscode
Team tot en met 20 deelnemers 645 euro 709,5 euro 3 uur BTHE B1
Vanaf de 21ste deelnemer 30 euro per extra deelnemer 33 euro per extra deelnemer 3 uur BTHE B1

Inschrijven

Vanaf eind april zijn er verschillende plandagen waarop de aanvragen verdeeld worden onder de lesgevers. Zij nemen daarna zo snel mogelijk contact op om jouw aanvraag verder te bespreken en de datum definitief vast te leggen. De laatste plandag is op vrijdag 7 juni 2024.

Vraag je teamvorming nu aan voor 2024-2025!

Praktisch

Teamvorming
Bij jou op school tijdens een pedagogische studiedag

Heb je een vraag?

Greet Guldemont
02 506 50 99

Ook interessant voor jou