Secundair onderwijs Volwassenenonderwijs

Artificiële Intelligentie: om rekening mee te houden in het secundair onderwijs & volwassenenonderwijs (basis)

Tijdens deze basissessie rond AI leer je de best bruikbare tools voor jouw onderwijsniveau kennen.

Over de opleiding

Artificiële intelligentie kan een grote gelijkmaker zijn voor leerlingen/​cursisten die extra informatie en inzichten nodig hebben. Maar er zijn ook valkuilen.

In deze opleiding gaan we de opportuniteiten en bedreigingen onderzoeken. De deelnemers krijgen een duidelijk beeld van hoe de toepassingen in elkaar steken en welke soorten toepassingen van machine leren er bestaan. 

We bekijken een aantal interessante gratis toepassingen die je in de klas kan gebruiken, of die je moet kennen om er je klaspraktijk (huiswerk, oefeningen) op af te stemmen. 

Verder geven we nog enkele ethische dilemma’s mee om over na te denken m.b.t. kritisch omgaan met informatie (mediawijsheid) en de invloed op de toekomstige arbeidsmarkt. 

We kijken naar de impact van artificiële intelligentie (AI) op lange termijn zodat je als onderwijsprofessional rekening kan houden met de veranderingen die AI teweegbrengt in de maatschappij. 

AI chatbot
Man aan bureau met computer waar een gedachteballon met een robot uitkomt

Voor wie

Schoolteams uit het secundair onderwijs en volwassenenonderwijs.

Programma

In deze sessie maak je kennis met een aantal belangrijke AI-tools.

Je experimenteert met deze toepassingen en leert om er met jouw leerlingen mee aan de slag te gaan. De toepassingen zijn geordend in deze categorieën:

  • Teksten genereren
  • Beeldende kunsten
  • Muziek componeren
  • STEM
  • Leren²
  • Zakelijk
  • Fun

Je moet altijd starten met deze module. De module met betrekking tot ethische richtlijnen, principes en een visie ontwikkelen rond het gebruik van AI-tools op school volgt op deze sessie.

Prijsinformatie

De gefactureerde prijs is de prijs berekend op basis van het aantal effectieve deelnemers tijdens de sessie en kan verschillen van de prijs bij aanvraag. De deelnemersregistratie gebeurt door middel van het scannen van een QR-code door de aanwezige deelnemers en wordt gecontroleerd door de lesgever.

Prijs voor leden Prijs voor niet-leden Sessietijd Cursuscode
Team tot en met 20 deelnemers 645 euro 709,5 euro 3 uur NAIO B1
Vanaf de 21ste deelnemer 30 euro per extra deelnemer 33 euro per extra deelnemer 3 uur NAIO B1

Inschrijven

Vanaf eind april zijn er verschillende plandagen waarop de aanvragen verdeeld worden onder de lesgevers. Zij nemen daarna zo snel mogelijk contact op om jouw aanvraag verder te bespreken en de datum definitief vast te leggen. De laatste plandag is op vrijdag 7 juni 2024.

Vraag je teamvorming nu aan voor 2024-2025!

Praktisch

Teamvorming
Bij jou op school tijdens een pedagogische studiedag

Heb je een vraag?

Greet Guldemont
02 506 50 99

Ook interessant voor jou