Nieuw Deeltijds kunstonderwijs

Artificiële Intelligentie: om rekening mee te houden in het deeltijds kunstonderwijs (basis)

Tijdens deze basissessie rond artificiële intelligentie (AI) leer je de best bruikbare tools voor jouw onderwijsniveau kennen.

Over de opleiding

Deze opleiding gaat in op wat artificiële intelligentie is en welke toepassingen van machine leren er bestaan. In begrijpelijke taal ontdek je hoe AI-tools in elkaar zitten (wat ze kunnen en wat niet) en hoe je er in de klas mee omgaat. 

We bekijken een aantal interessante gratis toepassingen die je in de klas kan gebruiken, of die je moet kennen om er je klaspraktijk (huiswerk, oefeningen) op af te stemmen. De nadruk ligt hier op muziek, beeldende kunsten, teksten en leren.

Verder geven we nog enkele ethische dilemma’s mee om over na te denken m.b.t. copyright, inspiratie en duurzaamheid. 

We kijken naar de impact van AI op lange termijn zodat je als onderwijsprofessional rekening kan houden met de veranderingen die AI teweegbrengt in de maatschappij.

AI chatbot
Man aan bureau met computer waar een gedachteballon met een robot uitkomt

Voor wie

Schoolteams DKO.

Programma

In deze sessie maak je kennis met een aantal belangrijke AI-tools.

Je experimenteert met de toepassingen en leert waar je op let als je er met leerlingen mee aan de slag gaat. De toepassingen zijn geordend in deze categorieën:

  • Teksten genereren
  • Beeldende kunsten
  • Muziek componeren
  • STEM
  • Leren²
  • Zakelijk
  • Fun

Je moet altijd starten met deze module. De module met betrekking tot ethische richtlijnen, principes en een visie ontwikkelen rond het gebruik van AI-tools op school volgt op deze sessie.

Prijsinformatie

De gefactureerde prijs is de prijs berekend op basis van het aantal effectieve deelnemers tijdens de sessie en kan verschillen van de prijs bij aanvraag. De deelnemersregistratie gebeurt door middel van het scannen van een QR-code door de aanwezige deelnemers en wordt gecontroleerd door de lesgever.

Prijs voor leden Prijs voor niet-leden Sessietijd Cursuscode
Team tot en met 20 deelnemers 645 euro 709,5 euro 3 uur DAIO B1
Vanaf de 21ste deelnemer 30 euro per extra deelnemer 33 euro per extra deelnemer 3 uur DAIO B1

Inschrijven

Vanaf eind april zijn er verschillende plandagen waarop de aanvragen verdeeld worden onder de lesgevers. Zij nemen daarna zo snel mogelijk contact op om jouw aanvraag verder te bespreken en de datum definitief vast te leggen. De laatste plandag is op vrijdag 7 juni 2024.

Vraag je teamvorming nu aan voor 2024-2025!

Praktisch

Teamvorming
Bij jou op school tijdens een pedagogische studiedag

Heb je een vraag?

Greet Guldemont
02 506 50 99

Ook interessant voor jou

Zoek je het algemene contact van een dienst?

Ga naar de contactpagina