Leerplan Leer Lokaal

Leer Lokaal is het nieuwe geïntegreerde leerplan voor de basisschool. Vanaf september 2023 zijn de leerlijnen gratis online te raadplegen.

Leer Lokaal logo - groot

De pedagogische begeleiding van OVSG werkt aan een geïntegreerd leerplan voor de hele (buitengewone) basisschool. Het leerplan zal beter aansluiten op de doelen van het secundair onderwijs. Het bevat een basisleerlijn, ondersteunende doelen, verdiepende doelen en uitbreidingsdoelen. Het steekt in een digitaal jasje en is gratis beschikbaar.

In het voorjaar van 2023 organiseert onze pedagogische begeleiding netwerken voor directies en beleidsondersteuners over hoe je een schooleigen plan van aanpak voor Leer Lokaal uitwerkt.

In september 2023 zijn er gratis kick-offs waarop het leerplanconcept wordt toegelicht. Je kunt de kick-off ofwel organiseren op het niveau van je scholengemeenschap of je komt naar een regionaal georganiseerde kick-off (met maximaal drie deelnemers van je team).

Aanvullend bieden we een vormingsaanbod aan van schoolteamcursussen, functietrajecten, thematrajecten en smaakmakers. Download ons handige overzicht.

Overzicht vormingen Leer Lokaal

Heb je een vraag?

Anita Kaufmann
02 506 50 03
Anita Kaufmann

Meer over dit onderwerp

Toets klasfoto
01/06/2022

Leer Lokaal: het nieuwe, toekomstbestendige leerplan basisonderwijs

Vanaf 1 september 2023 kunnen stedelijke en gemeentelijke scholen werken met een nieuw globaal leerplan voor de hele (buitengewone) basisschool. Zoals blijkt…

Lees meer

Verdiep je verder

Zoek je het algemene contact van een dienst?

Ga naar de contactpagina