Hier kan je inloggen voor het extranet en lerarenplatform DKO.

Problemen met inloggen?
Stuur een mailtje naar communicatie@ovsg.be
(Vermeld duidelijk over welk platform het gaat.)

Zoek je attesten of lesmateriaal van een opleiding? Ga naar Mijn OVSG
Problemen? Stuur een mailtje naar nascholing@ovsg.be

Inloggen voor de OVSG-toets kan via de puntenmodule.

 

Kleuter

Taal in de kleuterschool

Wil jij je kleuters een flinke boost geven in hun taalverwerving? Wil je weten hoe je inzet op een krachtige taalleeromgeving?  Dan is dit traject iets voor jou en jouw team.

EDI, een effectieve kleuteractiviteit

Aan de hand van de 5 stappen van EDI (Expliciete Directe Instructie), bouw je een goed gestructureerde activiteit uit voor kleuters. Je leert de principes van effectief onderwijs toepassen in betekenisvolle activiteiten.  

Oren open! Begrijpend luisteren in de kleuterklas

Begrijpend luisteren is een cruciale stap in de taalverwerving van je kleuters. Voorlezen is inademen, begrijpen is uitademen. 

Maak tijd voor je thema. Thematisch werken in de kleuterschool (verdieping)

Je volgde de basissessie ‘Maak tijd voor je thema’ en wil je nu verder verdiepen in het thema om nog meer in te zetten op interACTIE, rollenspel, spelend en ontdekkend leren. 

Observeren in de kleuterschool

Observeren is een krachtige manier om de ontwikkeling van elke kleuter in kaart te brengen en je klaspraktijk hierop te enten. Je maakt kennis met de vier vormen van observeren. 

Leren leren in de kleuterschool, het ontwikkelingsplan

Je legt in de kleuterschool de basis van leren leren en zelfsturing. Je geeft je kleuters kansen om van leren een plezierige uitdaging te maken. 

Een schat aan woorden. Woordenschat in de kleuterschool

Laat je kleuters genieten van taal. Creëer een rijke klasomgeving waarin je op impliciete en expliciete manier met woordenschat aan de slag gaat.  

Wiskunde in de kleuterklas: meer dan 1, 2, 3 

Ontdek op een concrete manier de doelen van het leergebied wiskunde waardoor jij en de kleuters van wiskunde gaan houden.

Maak tijd voor je thema. Thematisch werken in de kleuterschool (basis)

Spelend en ontdekkend leren, vormt de rode draad in de kleuterschool. Ontdek hoe je met sterke thema’s, samen met je kleuters, spelenderwijs de ‘echte’ wereld ontdekt. 

Eerstvolgende nascholingen

    Blijf op de hoogte

    e-zine voor stedelijk en gemeentelijk onderwijs