Nieuw Centra voor leerlingenbegeleiding Leersteuncentrum

Praten met kinderen

Professioneel in gesprek gaan met kinderen: hoe pak je dat aan? Piet Vandebriel neemt jou mee in het verhaal.

Deze activiteit is afgelopen.
Praten met kinderen

Over de opleiding

Welke communicatieve vaardigheden heb je nodig om te praten met kinderen die lijden aan een bepaalde problematiek (emotionele moeilijkheden, hechtingsmoeilijkheden, depressie, ADHDASS,…)?

Piet Vandebriel is arts en volgde een bijkomende opleiding binnen de kinder- en jeugdpsychiatrie. Hij is oprichter van het project Kids on track dat begeleiding biedt aan kinderen uit de basisschool die geconfronteerd worden met socio-emotionele moeilijkheden en gedragsproblemen. Piet was jarenlang verbonden aan het buitengewoon onderwijs type 3, als leerlingen-, ouder- en teambegeleider en geeft begeleiding en vorming aan scholen en begeleiders van kinderen en jongeren.

Voor wie

Medewerkers CLB
Medewerkers Leersteuncentra

Programma

Piet Vandebriel schetst in drie thema’s hoe de dialoog met een kind wordt aangepakt.

In het eerste thema ontdek je hoe kinderen van volwassenen verschillen. De focus ligt op de ontwikkeling die een kind doormaakt en hoe zich dat uit in de realiteit. Dit levert belangrijke inzichten waarmee je rekening kan houden.
Het tweede thema zet de contouren van een goed gesprek uit. Hoe organiseer je het gesprek? Wat heb je nodig om dat vlot te laten lopen? En hoe bekijk je, analyseer en interpreteer je nadien de informatie uit dat gesprek?
Het derde thema gaat over het gesprek zelf. Hoe begin je eraan, wat zeg je best wel en wat zeker niet? Hoe implementeer je jouw voorbereidingen in het gesprek?

We vertrekken vanuit theoretische principes en daarna gaan we in op het effectief voeren van gesprekken met kinderen.

Tijdens deze vormingsdag gaan we ook in op al jouw vragen.

Blijf op de hoogte

Bedankt voor je interesse. Deze vorming is helaas volzet voor het huidige schooljaar, of is al achter de rug. We werken momenteel volop aan het vormingsaanbod voor het nieuwe schooljaar. Als je je gegevens achterlaat, contacteren we je zodra dit vaststaat zodat je snel kan inschrijven.

Praktisch

Een sessie van een volledige dag
Huis Madou Brussel
Een samenwerking tussen OVSGplus en POC

Heb je een vraag?

Greet Guldemont
02 506 50 99

Verdiep je verder