Problemen met inloggen?
Stuur een mailtje naar info@ovsg.be

 

Een meespelende leerkracht: de kracht van meespelen en kinderspel in de kleuterklas

Je klas is een rijke leeromgeving waar kleuters kunnen leren in speelhoeken. Je wilt graag extra inzetten op leerkansen, speelt in op hun bezigheden en helpt hen zo een stapje verder in hun ontwikkeling. Meespelen met je kleuters is hiervoor een krachtige werkvorm. Maar dat klinkt makkelijker dan het is!

Lees meer

Alleen is maar alleen! Samenwerkend aan de slag met co-teaching

Vaak heb je als leraar het gevoel er alleen voor te staan en toch blijven we kiezen voor klassen met één leraar.

Lees meer

Projectwerking in TSO/BSO

Ge√Įntegreerde opdrachten maken volgens het technisch proces en die dan ook nog eens breed evalueren‚Ķdit is momenteel de uitdaging voor elke TV/PV-leerkracht.

Lees meer
DKOTrax

Opleiding pedagogische coördinatie/mentor EXTRA SESSIES

Belangrijke taken van een pedagogisch co√∂rdinator zijn: samen met de directeur de academie managen en een hedendaags personeelsbeleid ondersteunen. Kennis van de regelgeving over het DKO is noodzakelijk. Effici√ęnt communiceren en vergaderingen leiden, zijn vaardigheden waarover men moet beschikken.

Lees meer

Stage RO©K(T)

Hoe organiseer ik als TA, TAC, stagebegeleider… kwaliteitsvolle leerlingenstages conform de nieuwe regelgeving en conform het nieuwe referentiekader onderwijskwaliteit (ROK)?

Lees meer

Opstart: traject Leidinggeven in Onderwijs

Opstart is een opleiding voor wie ge√Įnteresseerd is in een leidinggevende functie in het onderwijs. Maak kennis met de verschillende leerlijnen die gedurende je loopbaan steeds diepgaander aan bod komen.

Lees meer

Coaching voor zorgleraren: oefening baart kunst! Traject 2

Ja, zorgleraar: deze sessie helpt jou om anderen verder te helpen! We oefenen op re√ęle probleemsituaties uit de klas en school. Ontwikkel je coaching skills om je collega‚Äôs te ondersteunen bij hun vragen.

Lees meer

Functionerings- en evaluatiegesprekken: basisopleiding voor nieuwe directies (2de trimester)

Een reeks van vijf nascholingen: het functioneringsgesprek, gesprekstechnieken, het evaluatiegesprek, omgaan met weerstanden en veranderingen, een juridische situering.

Lees meer
DKOTrax

Van leerplan naar lespraktijk

Een leerplan omschrijft de doelen voor het leeraanbod in de academies en vormt de basis voor de leerprogramma’s en lessen. Deze vorming helpt jouw team om het leerplan om te zetten naar de lespraktijk. We zetten je concreet op weg, presenteren verschillende flexibele modellen en schetsen toepassingsmogelijkheden die je als uitgangspunt kunt hanteren.

Lees meer

Coaching voor zorgleraren: Basismodule (extra sessie)

Als zorgcoördinator krijg je de meest uiteenlopende vragen maar het is niet altijd mogelijk of wenselijk om een pasklaar antwoord of oplossing te bieden. Vaak zijn het complexe problemen uit een heel specifieke context waardoor het antwoord of de oplossing die er wordt gegeven niet altijd het gewenste effect heeft.

Lees meer

Eerstvolgende nascholingen

    Blijf op de hoogte

    e-zine voor stedelijk en gemeentelijk onderwijs