Problemen met inloggen?
Stuur een mailtje naar communicatie@ovsg.be
(Vermeld duidelijk over welk platform het gaat.)

 

Traject Opstart BaO-DKO-SOVO: voorbereiding op een leidinggevende functie in onderwijs (start in maart 2021)

Ben je geïnteresseerd in schoolontwikkeling? Heb je ambities om directeur te worden? Of ambieer je een andere leidinggevende functie? Dan is deze opleiding zeker iets voor jou!

Lees meer

Webinar ‘schoolteams ondersteunen bij digitale transformatie’

Worden binnenkort alle leerkrachten vervangen door robots? Hoe gaat het eraan toe in de wondere wereld van de EdTech? Waarom zouden we EdTech gebruiken op onze school? Hoe kunnen we onze professionalisering op het vlak van digitale transformatie vormgeven?

 Volg het webinar ‘schoolteams ondersteunen bij digitale transformatie’!

Lees meer

Webinar ‘kwaliteitsvolle digitale didactiek’

Worden binnenkort alle leerkrachten vervangen door robots? Hoe gaat het eraan toe in de wondere wereld van de EdTech? Waarom zouden we EdTech gebruiken op onze school?
Wil je zelf aan de slag met 'Eduten Playground', het nummer 1 digitaal leerplatform van Finland, dat onderwijskundige excellentie combineert met artificiële intelligentie en gamification.

Volg het webinar ‘kwaliteitsvolle digitale didactiek’!

 

Lees meer

Moeilijk gedrag bij leerlingen: verhoogde zorg

Volstaat de brede basiszorg niet om het probleemgedrag van sommige leerlingen op te lossen? In deze vorming krijg je tools aangereikt om in te zetten bij leerlingen die extra ondersteuning nodig hebben in hun sociaal-emotionele ontwikkeling. 

  

Lees meer

Tips en tricks voor onze jongste muzikanten - Verdieping

Tijdens deze vervolgsessie bouwen we verder op de tips en tricks die werden meegegeven in de initiatiesessie. We proberen eveneens nieuwe ideeën.

Lees meer

Traject: Coaching voor zorgcoördinatoren en zorgleraren

Het coachen van leraren is een vaardigheid die je als zorgcoördinator kan inzetten en waarbij je uitgaat van een sterk geloof in de ander om zich te ontwikkelen en om (lastige) situaties op te lossen.

Lees meer

Traject: Body, Mind en Music

Tijdens dit traject staan we stil bij verschillende fysieke en mentale processen die van belang zijn bij musiceren, zoals functioneel bewegen, de hefboombeweging en een correcte ademhaling.

Lees meer

Basisregelgeving voor personeelsbeleid in het secundair onderwijs

Maak kennis met een aantal belangrijke basisbegrippen en beginselen van de personeelsregelgeving

Lees meer

Leergemeenschappen en lesson study: traject voor procescoaches mét intervisiemomenten

Wouter Schelfhout (auteur van het boek ‘Team school’) licht toe wat de meerwaarde is van het werken met leergemeenschappen en lesson study binnen de school, hoe je dit als procescoach haalbaar kan opstarten en vorm geven en hoe je als procescoach kan wisselwerken met het schoolbeleid. Het gaat om een praktijkgerichte opleidingsdag die de basis vormt om concreet leergemeenschappen en lesson study op te starten, gevolgd door drie intervisies waarbij er diepgaand verder geleerd wordt ‘on the job’.

Lees meer

Leergemeenschappen en lesson study: traject voor procescoaches

Wouter Schelfhout (auteur van het boek ‘Team school’) licht toe wat de meerwaarde is van het werken met leergemeenschappen en lesson study binnen de school, hoe je dit als procescoach haalbaar kan opstarten en vorm geven en hoe je als procescoach kan wisselwerken met het schoolbeleid. Het gaat om een praktijkgerichte opleidingsdag, gericht op minstens 12 (2 groepen van 6) en maximum 28 (4 groepen van 7) deelnemers, die de basis vormt om concreet leergemeenschappen en lesson study op te starten.

Lees meer

Eerstvolgende nascholingen

    Blijf op de hoogte

    e-zine voor stedelijk en gemeentelijk onderwijs