Problemen met inloggen?
Stuur een mailtje naar communicatie@ovsg.be
(Vermeld duidelijk over welk platform het gaat.)

 

Traject Topstart tweede jaar Basisonderwijs

Traject Topstart eerste jaar voor beginende directies al gevolgd? Bekijk dan zeker het aanbod van het tweede jaar!

Lees meer

Traject Opstart BaO-SOVO: voorbereiding op een leidinggevende functie in onderwijs

Ben je ge√Įnteresseerd in schoolontwikkeling? Heb je ambities om directeur te worden? Of ambieer je een andere leidinggevende functie? Dan is deze opleiding zeker iets voor jou!

Lees meer

Traject Topstart voor directies Secundair Onderwijs

Ben je gestart als directeur in het (buitengewoon) secundair onderwijs? Of heb je een andere leidinggevende functie in het onderwijs? Dan is deze opleiding iets voor jou!

Lees meer

Traject Topstart voor directies Deeltijds Kunstonderwijs

Ben je gestart als directeur in het deeltijds kunstonderwijs? Nood aan extra inhoudelijke bagage en contact met andere beginnende leidinggevenden. Bekijk dan zeker ons aanbod!

Lees meer

Traject Topstart eerste jaar voor beginnende directies Basisonderwijs

Net gestart als leidinggevende in onderwijs? Nood aan extra inhoudelijke bagage en contact met andere beginnende leidinggevenden. Bekijk dan zeker ons aanbod!

Lees meer

Traject Opstart BaO-DKO: voorbereiding op een leidinggevende functie in onderwijs

Ben je ge√Įnteresseerd in schoolontwikkeling? Heb je ambities om directeur te worden? Of ambieer je een andere leidinggevende functie? Dan is deze opleiding zeker iets voor jou!

Lees meer

Traject: Body, Mind en Music

DEEL 1:  Musiceren = functioneel bewegen ! 

Houding en beweging zijn verbonden met externe factoren zoals zwaartekracht en grondreactiekracht, en gekoppeld aan spanning, psyche, hefboomfunctie en proprioceptie. Een dieper inzicht in beweging en functioneel design van het lichaam zorgt voor betere bewegingsinitiatie, betere coördinatie, groter uithoudingsvermogen en muzikale vrijheid. 

Daarbij spelen je gedachtenstroom, innerlijke voorstelling en verwachtingspatroon een belangrijke rol. In deze workshop leer je o.a. waarom we wel of niet, teveel of te weinig, bewegen. Hoe alle factoren die goede beweging bepalen 'samen' getraind kunnen worden. Hoe dit in warm-ups bij jezelf en leerlingen in te bouwen. 

Lees meer

Leerlingenadministratie in het DKO

In deze vormingssessie wordt aan nieuwe medewerkers praktisch toegelicht wat, gespreid over een gans jaar, moet gebeuren in de leerlingenadministratie en wat hiervoor van een secretariaat DKO wordt gevraagd door het Ministerie van Onderwijs en Vorming.

Lees meer

Teambuilding: iBrussel

Deze studiedag heeft een dubbel doel: teambuilding en mobiel gebruik van de iPad.

Lees meer

ICF (International Classification of Functioning, Disability and Health)

Teamleden maken kennis met het ICF kader en de visie erachter. Zij verkennen de mogelijkheden van het gebruik binnen het buitengewoon onderwijs.

Lees meer

Eerstvolgende nascholingen

    Blijf op de hoogte

    e-zine voor stedelijk en gemeentelijk onderwijs