Kleuteronderwijs Lager onderwijs Secundair onderwijs Deeltijds kunstonderwijs Volwassenenonderwijs Centra voor leerlingenbegeleiding

De coaching-cultuur binnen jouw team

Creëer een open cultuur binnen jouw schoolteam, waarbij iedereen durft spreken in een veilige omgeving. 

Over de opleiding

Sinds 1 september 2021 hanteer je het vernieuwde decreet Functiebeschrijving en evaluatie’. Elk teamlid kan hierdoor ingeschakeld worden als coach van een collega. Iedereen kan coach zijn en vanuit zijn/​haar sterktes inspireren en motiveren.

Leren van en met elkaar maakt een team sterker en hechter, waardoor het effect ook voelbaar wordt op de klasvloer.

Je streeft naar een schoolcultuur waarbij je ieders talent herkent, erkent en inzet zodat collega’s hiervan kunnen leren.

Voor wie

Schoolteams

Programma

Je verwerft tijdens deze sessie coachingsvaardigheden waardoor je op een veilige manier jouw collega’s kan ondersteunen.

Tijdens deze vorming leer je:

  • Hoe belangrijk een verbindende schoolcultuur is; 
  • Welke voordelen coachen heeft; 
  • Coachingskaders begrijpen en toepassen.

We raden je aan om deze schoolteamsessie te combineren met het functietraject Coaching als boost voor professionele groei’. Een interne coach is een verbindingsfiguur binnen het team waar leerkrachten terecht kunnen voor begeleiding. Misschien is ook de smaakmaker Word professionele coach in het onderwijs’ iets voor jou.

Prijsinformatie

De gefactureerde prijs is de prijs berekend op basis van het aantal effectieve deelnemers tijdens de sessie en kan verschillen van de prijs bij aanvraag. De deelnemersregistratie gebeurt door middel van het scannen van een QR-code door de aanwezige deelnemers en wordt gecontroleerd door de lesgever.

Prijs voor leden Prijs voor niet-leden Sessietijd Cursuscode
Team tot en met 20 deelnemers 645 euro 709,5 euro 3 uur NCOA B1
Vanaf de 21ste deelnemer 30 euro per extra deelnemer 33 euro per extra deelnemer 3 uur NCOA B1

Inschrijven

Vanaf eind april zijn er verschillende plandagen waarop de aanvragen verdeeld worden onder de lesgevers. Zij nemen daarna zo snel mogelijk contact op om jouw aanvraag verder te bespreken en de datum definitief vast te leggen. De laatste plandag is op vrijdag 7 juni 2024.

Vraag je teamvorming nu aan voor 2024-2025!

Praktisch

Teamvorming
Bij jou op school tijdens een pedagogische studiedag

Heb je een vraag?

Greet Guldemont
02 506 50 99

Verdiep je verder

Zoek je het algemene contact van een dienst?

Ga naar de contactpagina