29/06/2021

Walentina Cools wordt nieuwe directeur OVSG

De raad van bestuur van OVSG duidt Walentina Cools aan als nieuwe algemeen directeur van OVSG. Huidig algemeen directeur Patriek Delbaere gaat met pensioen vanaf 17 januari 2022 na een rijkgevulde loopbaan ten dienste van stedelijke en gemeentelijke schoolbesturen en hun scholen, centra en academies. Vanaf 1 september zal Walentina Cools meelopen met Patriek Delbaere om de overgang soepel te laten verlopen.

Walentina Cools kwam als meest geschikte kandidaat uit een uitgebreide selectieprocedure. Sinds 2015 werkt ze voor OVSG, aanvankelijk als coördinator van de permanente ondersteuningscel voor de clb’s van het officieel gesubsidieerd onderwijs en sinds 2019 als directeur van de pedagogische begeleidingsdienst. Ze is doctor in de psychologische wetenschappen en bouwde heel wat ervaring op in het hoger onderwijs. Ze gaf les aan de VUB en in verschillende hogescholen en was directeur van verschillende departementen aan de Erasmus Hogeschool (Brussel). Ze nam ook tal van bestuursfuncties op. Zo was ze voorzitter van het LOP Basisonderwijs in Brussel en voorzitter van het Brussels Expertisenetwerk Onderwijs.

Na 17 jaar aan het hoofd van OVSG geeft Patriek Delbaere de fakkel door. Zijn loopbaan wordt gekenmerkt door een groot engagement voor het lokale bestuur, het maatschappelijk belang van onderwijs en de brede onderwijssector. Onder zijn directeurschap groeide OVSG uit tot een sterke ledenvereniging die expertise koppelt aan ondersteuning van de schoolbesturen en hun teams. Het is nu aan Walentina Cools om dit werk voort te zetten.