Hier kan je inloggen voor het extranet en lerarenplatform DKO.

Problemen met inloggen?
Stuur een mailtje naar communicatie@ovsg.be
(Vermeld duidelijk over welk platform het gaat.)

Zoek je attesten of lesmateriaal van een opleiding? Ga naar Mijn OVSG
Problemen? Stuur een mailtje naar nascholing@ovsg.be

Inloggen voor de OVSG-toets kan via de puntenmodule.

 

Scholen kunnen werk maken van sterker personeelsbeleid

dinsdag 3 mei 2022

Minister Weyts geeft scholen de ruimte om te experimenteren met nieuwe ideeën die het lerarentekort tegen moeten gaan. OVSG is tevreden dat het in proeftuinen mogelijk wordt om zij-instromers te laten proeven van het mooie beroep van leerkracht. Dat was ook een van de voorstellen die OVSG deed in het najaar met een menukaart van voorstellen om het lerarentekort aan te pakken.

Het is goed dat scholen het vertrouwen krijgen om met nieuwe vormen van schoolorganisatie te experimenteren. Meteen zullen scholen ook kunnen uitproberen hoe het is om met een ‘schoolopdracht’ te werken i.p.v. met een ‘lesopdracht’. Dat is iets wat veel van onze besturen en directies al lange tijd vragen.

Ten slotte kijken we uit naar de kandidaten die nu nog geen diploma hebben om les te geven maar die nu een opstapje krijgen om een onderwijsloopbaan op te bouwen. ‘Dit zie ik meteen als een kans,’ besluit algemeen directeur Walentina Cools, ‘om het lerarenkorps diverser te maken in de breedste betekenis van het woord’.

Eerstvolgende nascholingen

    Blijf op de hoogte

    e-zine voor stedelijk en gemeentelijk onderwijs