Problemen met inloggen?
Stuur een mailtje naar communicatie@ovsg.be
(Vermeld duidelijk over welk platform het gaat.)

 

Body, mind and music - deel 1

Houding en beweging zijn verbonden met externe factoren zoals zwaartekracht en grondreactiekracht, en gekoppeld aan spanning, psyche, hefboomfunctie en proprioceptie. Een dieper inzicht in beweging en functioneel design van het lichaam zorgt voor betere bewegingsinitiatie, betere coördinatie, groter uithoudingsvermogen en muzikale vrijheid. 

Daarbij spelen je gedachtenstroom, innerlijke voorstelling en verwachtingspatroon een belangrijke rol. In deze workshop leer je o.a. waarom we wel of niet, teveel of te weinig, bewegen. Hoe alle factoren die goede beweging bepalen 'samen' getraind kunnen worden. Hoe dit in warm-ups bij jezelf en leerlingen in te bouwen. 

Hoe spanning te elimineren door 'ideaal bewegen' te zien i.p.v. 'klachten te vermijden'. Hoe gedachten in te zetten in overeenstemming met functioneel lichaamsontwerp. Wat goede, lees 'dynamische' houding is. Hoe 'bewegen' bij jezelf en je leerlingen te gebruiken als onderdeel van het musiceren.

De Franklin Methode is volledig wetenschappelijk onderbouwd en wordt o.a gebruikt aan de Juilliard School (New York), Conservatorium Wenen, Cirque du Soleil, Royal Ballet etc… Body Mapping is een spin-off van de Alexandertechniek, speciaal voor musici, dansers en woordkunstenaars.

Deze workshop is een blijvend cadeau voor jezelf en je lespraktijk.

Christmas Sale Price Nike Shoes

Locatie: 

OVSG - Madou Zaal 3

OVSG - Madou Zaal 3
Bischoffsheimlaan 1-8, 5de verdieping
1000
Brussel
Lesgever en data: 
Lesgever: 

Raf De Groote

Belgisch fluitist Raf De Groote(1960) maakte als late beginner een doorgedreven opleiding door. Eenmaal "in het vak" werd hij gaandeweg ervaringsexpert in allerlei klachten, gaande van rug-nek-schouder tot moeite bij lang rechtstaan, hyperventilatie enz. Na een spontane klaplong(2002) kwam daar ook de angst om ver uit te blazen bij. Op zoek naar antwoorden en inzichten rond de werking van het lichaam bij musiceren kwam hij terecht bij verschillende methoden als Feldenkrais en Alexandertechniek. Het inmiddels bekende boek "Bodymapping for flutists" zette hem aan om lessen te nemen bij Lea Pearson(VS) en Liisa Ruoho( Finland). Verschillende jaren later werd hij zelf leraar Body Mapping. Body Mapping optimaliseert je lichaamsvoorstelling zodat beweging precies samenvalt met anatomische realiteit. Met de cursus " WHAT EVERY MUSICIAN SHOULD KNOW ABOUT THE BODY " brengt hij broodnodige basiskennis in het bereik van collega's.
Raf De Groote is ook Certified Franklin Method Educator L3.

Data: 
vrijdag 8 februari 2019 - 10:00 tot 13:00
Cursuscode: 
DLMU V2 1000
Prijs: 
‚ā¨85
De prijzen gelden enkel voor OVSG-leden. Voor niet OVSG-leden wordt de kostprijs met 10 % verhoogd.
individu
Domeinen: