21/04/2023

Nieuwe kleuterklassen Stabroek enthousiast onthaald

Op zaterdag 22 april is het zover. Dan worden de nieuwe vleugel en turnzaal van GBS De Rekke in Stabroek officieel ingehuldigd! De nieuwe klaslokalen voor de kleuters werden al in januari in gebruik nemen. De leerlingen werden toen al, samen met hun ouders, enthousiast onthaald door de leerkrachten. Wat waren er veel blije gezichtjes! Want wat viel er veel te ontdekken in dit gloednieuwe schoolgebouw en de klasjes.

Kleuters GBS De Rekke Stabroek

De nieuwe vleugel staat in verbinding met het bestaande schoolgebouw, en bestaat uit 7 kleuterklassen, een refter met keuken, een sanitair blok en een brede speelgang. Bij het ontwerpen werd gekozen voor een speciaal concept. Op de bovenverdieping bevinden zich namelijk een ruime gymhal en een danszaal. Hiervan kan de school gebruik maken, maar ook de plaatselijke turnverenigingen kunnen er terecht voor hun sportactiviteiten. Het beheer van deze verdieping, nemen zij als VZW Gymhal De Rekke op. 

Klasdoorbrekend werken gaat zeer goed in deze lokalen. De ruime en lichte klassen zijn met elkaar verbonden door een tussendeur. De speel-en leerhoeken zijn over de verschillende klassen verdeeld, met als positief punt dat ze groter en uitgebreider zijn. Dit zet aan tot speluitbreiding in rijke hoeken met als extra focus taal.

De brede speelgang kan voor verschillende doeleinden gebruikt worden: als speelgang, refter, voor koek- en drankmomentjes, om gezellig samen met alle klassen te zingen,…

Om de peuters een rustmomentje te gunnen krijgen ze ook de kans om tijdens de middagpauze even bij te tanken – te slapen’ als ze dit nodig hebben. 

De opstelling van de tafels in de refter, de verschillende vormen en hoogtes zorgen voor een aangename sfeer. 

Ook de speelplaats is de moeite waard. Een groene speelomgeving van 6000 vierkante meter, met uitdagende activiteiten, waar de kleuters kunnen ravotten naar hartenlust.

Zeg nu zelf…. zou jij niet graag een kleuter in de Rekke willen zijn?