Hier kan je inloggen voor het extranet en lerarenplatform DKO.

Problemen met inloggen?
Stuur een mailtje naar communicatie@ovsg.be
(Vermeld duidelijk over welk platform het gaat.)

Zoek je attesten of lesmateriaal van een opleiding? Ga naar Mijn OVSG
Problemen? Stuur een mailtje naar nascholing@ovsg.be

Inloggen voor de OVSG-toets kan via de puntenmodule.

 

Administratieve software

content

Academiebank/WISA is een administratief softwareprogramma voor de verwerking van de administratie in het deeltijds kunstonderwijs, ontwikkeld in samenwerking met WISA bvba. De klant kan erop rekenen dat het programma altijd up-to-date is. Bij elke vernieuwing wordt het meteen geactualiseerd.

Academiebank/WISA is een client/servertoepassing. Dit biedt de beste garanties op schaalbaarheid, performantie en gebruiksvriendelijkheid. Er kan gewerkt worden op een centrale zetel en in de verschillende vestigingsplaatsen.

 • Centraal gegevensbeheer
  Verschillende gebruikers kunnen van op verschillende locaties gegevens raadplegen, invoeren en wijzigen in deze databank. Meerdere scholen van diverse niveaus kunnen samenwerken vanuit één gemeenschappelijke databank.
 • Gebruiksvriendelijk en gepersonaliseerd
  Elke eindgebruiker kan bijvoorbeeld ‘zijn’ schermoverzicht zelf bepalen.
 • Beveiligde toegang
  De beheerder van de databank bepaalt de toegangsrechten van elke gebruiker. Het is mogelijk beperkte toegang te geven aan personeelsleden om bijvoorbeeld leerlingengegevens via het internet te raadplegen...
 • Functioneel
  De software bevat deze onderdelen: schoolstructuur, leerlingenadministratie en personeelsadministratie (met verbinding naar Edison), berekening van de anciënniteit.
 • Voorgeprogrammeerde formulieren
 • Compatibel met e-mail, sms …
 • Uitbreidbaar
  Evaluatiesysteem voor leerlingen met internettoegang voor de leerkrachten, beheer van sollicitanten, het digitaal schoolplatform Microsoft Office 365 of eigen toepassingen linken aan de databank.
 • Standaarddienstverlening en -ondersteuning

Praktische info
De kostprijs bestaat uit een licentiekost die de standaarddienstverlening en -ondersteuning dekt en de prijs om de server te gebruiken van WISA met ASP. De licentieperiode loopt van 1 januari tot 31 december.
De prijs wordt berekend per academie aan de hand van het aantal leerlingen (per jaar bekeken). De berekeningsbasis wordt jaarlijks geïndexeerd.

Het vademecum is een gebruiksvriendelijk softwarepakket, dat alle regelgeving voor het deeltijds kunstonderwijs gemakkelijk opzoekbaar maakt. Het is bedoeld voor directies, administratieve medewerkers van de academies en lokale ambtenaren.
Dit programma wordt aangeboden als webapplicatie zodat het heel snel kan inspelen op wijzigingen in de wetgeving. Het programma is bruikbaar op alle besturingssystemen (Mac, pc of Linux).

In het Vademecum wordt de regelgeving aan de hand van korte vragen duidelijk uitgelegd.

 • verschillende thema’s (vb. structuur, verloven, vaste benoeming,…), eenvoudig terug te vinden via een alfabetische zoekfunctie met daaronder de regelgeving
 • afkortingen
 • nuttige adressen
 • jaarkalender voor het schoolsecretariaat

Een werkgroep en de juridisch stafmedewerker voor het dko van OVSG zorgen voor actuele en correcte inhoud.

Praktische info
Deze tool wordt vanaf nu uitgegeven door uitgeverij Politeia en biedt nog meer mogelijkheden. Dankzij het Vademecum ben je altijd mee met de regelgeving.

bekijk en bestel via Politeia

Eerstvolgende nascholingen

  Blijf op de hoogte

  e-zine voor stedelijk en gemeentelijk onderwijs