Kleuteronderwijs Lager onderwijs Secundair onderwijs Deeltijds kunstonderwijs Buitengewoon basisonderwijs Buitengewoon secundair onderwijs

Morgen voor de klas: klasmanagement en klasorganisatie

Tijdens deze webinar krijg je als zij-instromer nuttige tools en praktische informatie voor jouw klaspraktijk.

Deze activiteit is afgelopen.

Over de opleiding

Door de krapte aan leraren doen meer schoolbesturen en directies een beroep op zij-instromers of kandidaten die hun onderwijsdiploma nog gaan behalen.

Morgen voor de klas

Voor wie

Deze webinar is bedoeld voor de zij-instromer zelf, niet voor de directeur of voor een aanvangsbegeleider of andere ondersteunende functie. 

Programma

Tijdens de webinar Klasmanagement en klasorganisatie” krijg je als zij-instromer nuttige tools en informatie voor de klaspraktijk. Zo helpen we je op weg om met een pakket aan basisinformatie je eerste stappen te zetten in het onderwijs. 

Welke invloed heeft die éne leraar van toen op jouw eigen leraar zijn? In dit webinar zoomen we in op het belang van leerkrachtenstijl.
Hoe bepaalt je stijl het klas- en schoolgebeuren? Welke elementen zorgen voor een fijne lerende klassfeer? Hoe kunnen we door zelf positieve taal te gebruiken kinderen motiveren tijdens hun leerproces?

Na een korte gezamenlijke start splitsen we de groep op in kleuter en lager. We doorlopen een dag in de kleuterschool en de lagere school en geven concrete tips mee voor je klaspraktijk. Checklists die je kan afvinken om zo voorbereid mogelijk’ aan dat eerste klasmoment te staan, weetjes over routines die rust geven, overlevingsstrategieën bij toezicht op de speelplaats, bewust tijd maken voor die koffie in de leraarskamer, werk- en organisatievormen om je klas mee te nemen in hun leerproces, leren zichtbaar maken, dag- en weekstructuren inbouwen… 

We staan ook stil bij de haalbaarheid, het stellen van prioriteiten, het doseren. 

Praktisch

Webinar

Heb je een vraag?

Greet Guldemont
02 506 50 99

Verdiep je verder

Zoek je het algemene contact van een dienst?

Ga naar de contactpagina