Problemen met inloggen?
Stuur een mailtje naar communicatie@ovsg.be
(Vermeld duidelijk over welk platform het gaat.)

 

Philip Van Isacker

Philippe Van Isacker (zoon van schrijver Frans Van Isacker) studeerde rechten en kunstgeschiedenis aan de Universiteit Gent. Pas later werd hij beeldhouwer, schilder en conceptueel kunstenaar. Van Isacker kende zijn definitieve doorbraak als kunstenaar in 1986 toen hij deelnam aan Chambres d’amis, het tentoonstellingsproject waarmee Jan Hoet internationale erkenning kreeg.

Philippe Van Isacker studeerde rechten en kunstgeschiedenis aan de Universiteit Gent. Pas later werd hij beeldhouwer, schilder en conceptueel kunstenaar.

Hij exposeerde in 1990 op de Biënnale van Venetië. Zijn minimalistische, meditatieve sculpturen houden een opdracht in: bij confrontatie vragen ze van de toeschouwer een actieve deelname en een mentale vervollediging van zijn soms onvoltooid lijkende werken.

Hij gebruikt materialen die weinig resistent zijn. Zo suggereert hij desintegratie in de tijd. Hij omschreef zijn sculpturen dan ook zelf ooit als monumenten voor het recht op twijfelen.

Hij gebruikt materialen die weinig resistent zijn. Van Isacker laat sobere vormen en eenvoudige materialen op een bijzondere wijze een dialoog voeren met de omgeving.

Van Isacker is één van de weinige hedendaagse kunstenaars die vertrekt van de klassieke beeldhouwkunst. In zijn werk maakt hij zijn menselijke figuren niet af. Hij beperkt zich tot enkele lichaamsdelen of laat alleen de torso van een mensenfiguur zien. 

Eerstvolgende nascholingen

    Blijf op de hoogte

    e-zine voor stedelijk en gemeentelijk onderwijs