Hier kan je inloggen voor het extranet en lerarenplatform DKO.

Problemen met inloggen?
Stuur een mailtje naar communicatie@ovsg.be
(Vermeld duidelijk over welk platform het gaat.)

Zoek je attesten of lesmateriaal van een opleiding? Ga naar Mijn OVSG
Problemen? Stuur een mailtje naar nascholing@ovsg.be

Inloggen voor de OVSG-toets kan via de puntenmodule.

 

Stedelijk en gemeentelijk onderwijs groeit: meer dan 1000 leerlingen méér

maandag 18 september 2017

Stedelijk en gemeentelijk onderwijs groeit:
179 090 leerlingen gestart in stedelijke of gemeentelijke school

Voor het stedelijk en gemeentelijk onderwijs in Vlaanderen en het Brussels Hoofdstedelijk Gewest noteren we begin september groeiende leerlingencijfers. Er is al jaren een stijgende tendens in het basisonderwijs. Ook het secundair verwelkomt meer leerlingen. De cijfers evolueren nog in de komende maanden: kleuters stromen nog het hele schooljaar in en ook OKAN-leerlingen starten op verschillende momenten. De officiële telling wordt in februari gevoerd.

Patriek Delbaere, algemeen directeur OVSG: ‘Gemeenten zijn een belangrijke inrichter van onderwijs! Het aandeel van gemeentelijk onderwijs is continu gegroeid. Basisonderwijs is een sterk lokaal verhaal. Maar ook in secundair onderwijs blijven we een gewaardeerde nichespeler en tellen we dit jaar stijgende leerlingenaantallen.

Basisonderwijs

Begin september 20171 telt het stedelijk en gemeentelijk basisonderwijs in totaal 157 826 kinderen (gewoon en buitengewoon basisonderwijs samen). Zo kennen we ook dit jaar opnieuw een stijging en dat is al jaren de trend. Steden en gemeenten zijn de grootste aanbieder van openbaar basisonderwijs. Als ouders ervoor kiezen om hun kinderen officieel onderwijs te laten volgen, dan is dat in 60% van de gevallen in een stedelijke of gemeentelijke school.

Secundair onderwijs

In het secundair onderwijs zien we dit schooljaar eveneens een stijging van het aantal leerlingen. Opmerkelijk is dat het KSO, een eerder kleine richting, een behoorlijke stijging kent in de tweede graad: van 383 leerlingen naar 465.

Deeltijds kunstonderwijs en volwassenenonderwijs

Voor het deeltijds kunstonderwijs en het volwassenenonderwijs kunnen cursisten zich inschrijven tot eind september. Deze cijfers maken we later bekend.

Meer informatie? anne.berckmoes@ovsg.be, communicatie OVSG (02 506 41 54 – 0496 10 40 80)

Nike Zoom Kobe Shoes

Eerstvolgende nascholingen

    Blijf op de hoogte

    e-zine voor stedelijk en gemeentelijk onderwijs