Problemen met inloggen?
Stuur een mailtje naar communicatie@ovsg.be
(Vermeld duidelijk over welk platform het gaat.)

 

Stedelijk en gemeentelijk basisonderwijs groeit opnieuw

dinsdag 15 september 2015

Voor het stedelijk en gemeentelijk onderwijs vroeg de Onderwijskoepel van steden en gemeenten de leerlingencijfers van het leerplichtonderwijs op. Deze cijfers evolueren nog. De offici√ęle telling wordt in februari gevoerd door het ministerie van Onderwijs en Vorming.

Basisonderwijs

Begin september 2015 telt het stedelijk en gemeentelijk basisonderwijs in totaal 155 695 kinderen tegenover 153 394 bij de telling in 2014 (gewoon en buitengewoon basisonderwijs samen). Zo kennen we ook dit jaar opnieuw een stijging en dat is al jaren de trend. Steden en gemeenten zijn de grootste aanbieder van openbaar basisonderwijs. Voor het buitengewoon onderwijs betekent het globale cijfer van stijging niet dat er geen scholen voor buitengewoon onderwijs zijn die een behoorlijke daling in hun cijfers zien. Het aantal Gon-leerlingen dat begeleid wordt, is op dit moment 452. Ook dat cijfer kan nog veranderen in de loop van het schooljaar. 

Secundair onderwijs

In het secundair onderwijs zien we dat het deeltijds beroepssecundair onderwijs (DBSO) heel wat leerlingen verliest, maar in deze richting is vaak in de loop van september nog instroom. Het aantal Gon-leerlingen zal hier pas eind september bekend zijn. 

OKAN-leerlingen

Van het aantal leerlingen OKAN dat nu start hebben we nog geen cijfers.

We geven hieronder een grafiek met de evolutie van het aantal OKAN-leerlingen in ons secundair onderwijs zoals dat blijkt uit de geverifieerde cijfers van het statistisch jaarboek (evolutie van februari 2009 tot februari 2015).

De cijfers van het deeltijds kunstonderwijs en het volwassenenonderwijs kunnen nog niet verzameld worden; cursisten hebben tot eind september tijd om zich in te schrijven.

Nike Magista Obra FG

Eerstvolgende nascholingen

    Blijf op de hoogte

    e-zine voor stedelijk en gemeentelijk onderwijs