Hier kan je inloggen voor het extranet en lerarenplatform DKO.

Problemen met inloggen?
Stuur een mailtje naar communicatie@ovsg.be
(Vermeld duidelijk over welk platform het gaat.)

Zoek je attesten of lesmateriaal van een opleiding? Ga naar Mijn OVSG
Problemen? Stuur een mailtje naar nascholing@ovsg.be

Inloggen voor de OVSG-toets kan via de puntenmodule.

 

OVSG doet warme oproep om kleuterscholen open te houden

vrijdag 26 maart 2021

De beslissingen van de laatste dagen in het onderwijs brachten veel stress en emoties teweeg en dat is begrijpelijk. We hebben alle begrip voor gemeentescholen die omwille van hun lokale context of een groot aantal besmettingen hun kleuterschool moeten sluiten.
 
OVSG doet toch een warme oproep om, voor zover het mogelijk is, het kleuteronderwijs open te houden, in te zetten op kwetsbare kleuters én de druk bij de ouders te verminderen. Het gaat niet alleen over al dan niet de school open houden, maar ook over schouder aan schouder onze verantwoordelijkheid opnemen om een ziekte terug te dringen die veel leed veroorzaakt. We vragen onze schoolbesturen, directies, personeel, ouders en kinderen om samen tot redelijke oplossingen te komen.
 
Als stedelijk en gemeentelijk onderwijs willen we onze maatschappelijke rol opnemen. Daarom vragen we om open te staan voor die kinderen en ouders die ondanks al hun inspanningen geen opvang kunnen vinden. Als iedereen zijn steentje bijdraagt zal deze week snel voorbij zijn en kan iedereen in paasvakantie gaan in de hoop dat we na de vakantie de schoolpoorten voor iedereen wijd openzetten.


Vragen? anne.berckmoes@ovsg.be, verantwoordelijke communicatiedienst, 0496 10 40 80

 


Eerstvolgende nascholingen

    Blijf op de hoogte

    e-zine voor stedelijk en gemeentelijk onderwijs