Problemen met inloggen?
Stuur een mailtje naar communicatie@ovsg.be
(Vermeld duidelijk over welk platform het gaat.)

 

Hoe kan OVSG je helpen?

Pedagogische begeleiding

De pedagogische begeleidingsdienst helpt scholen en teams om hun pedagogisch project te realiseren en kwaliteitsvol onderwijs uit te bouwen. De school kan bij de pedagogische begeleiding terecht voor alle pedagogisch-didactische vragen of innovaties. Na een doorlichting geeft de begeleiding ondersteuning bij de opvolging ervan.  

Nascholing en service

Schoolbesturen, schoolteams, directies, leerkrachten, administratieve medewerkers en clb-medewerkers vinden een breed en actueel aanbod aan nascholing en producten op maat van de praktijk. Ook vorming op maat is mogelijk.

Jurering en evaluatie

Wens je een medewerker van OVSG in de jury bij de aanstelling of evaluatie van een directeur? Dat kan.

Consulting

Als je nood hebt aan begeleiding bij conflicthantering, dan wijzen we de weg naar deze organisaties.

Juridische en administratieve dienstverlening

De onderwijsregelgeving is complex en verandert voortdurend. Geen nood: de juridische diensten van OVSG volgen zowel de onderwijsregelgeving als andere regelgeving die invloed heeft op uw school nauwgezet op en vertalen de regels voor u naar de praktijk. Ook voor de begeleiding van scholengemeenschappen en voor flankerend onderwijsbeleid kunt u bij ons terecht. Afhankelijk van het onderwijsniveau stelt u uw vraag aan:

Begeleiding van een dossier scholenbouw

Voor de subsidi√ęring van een project schoolinfrastructuur kun je terecht bij AGIOn.¬†OVSG speelt een belangrijke rol. Vragen?¬†Neem contact op met schoolgebouwen@ovsg.be.

Publicaties en administratieve software

Bekijk ons publicatiefonds in samenwerking met uitgeverij Politeia.
Met de hulp van onze administratieve software verlopen de administratie en de inschrijvingen van uw school of academie vlot.

Sport- en openluchtklassen

Wij verzorgen alle administratie van uw sport- en openluchtklas, vanaf de reservatie tot en met de facturering. Bekijk hier het gevarieerde aanbod.

Belangenbehartiging

Via contacten met het veld krijgen we een breed zicht op de diversiteit van de lokale besturen. Dat nemen we mee in ons besprekingen met de overheid over actuele onderwijsdossiers. OVSG maakt deel uit van het centrale onderhandelingscomité voor onderwijs en van de Vlor.

ABC van het gemeentelijk onderwijs

een onmisbaar instrument voor iedereen die mee wil bouwen aan kwalitatief gemeentelijk onderwijs

Eerstvolgende nascholingen

    Blijf op de hoogte

    e-zine voor stedelijk en gemeentelijk onderwijs