Hier kan je inloggen voor het extranet en lerarenplatform DKO.

Problemen met inloggen?
Stuur een mailtje naar communicatie@ovsg.be
(Vermeld duidelijk over welk platform het gaat.)

Zoek je attesten of lesmateriaal van een opleiding? Ga naar Mijn OVSG
Problemen? Stuur een mailtje naar nascholing@ovsg.be

Inloggen voor de OVSG-toets kan via de puntenmodule.

 

Consulting

Als leidinggevende van een schoolteam sta je voor de uitdaging om teamleden aan te sturen, te coachen en te motiveren. In de praktijk blijkt dit niet altijd even gemakkelijk. Teamleden verschillen in achtergrond, ervaring en kennis. Bovendien is niet iedereen even gemotiveerd.

De onderlinge samenwerking in het team kan stagneren, waardoor werkplezier en professionaliteit  onder druk komen te staan. Iedereen heeft dus wel eens te maken met meningsverschillen en conflicten. Hoewel conflicten vaak voorkomen, gaan veel mensen ze het liefst uit de weg. Dat komt omdat ze na afloop van een conflict vaak een onbevredigd gevoel hebben of (verder) vervreemd zijn van de personen met wie ze het conflict hadden.

OVSG gaat in overleg met de pedagogische begeleidingsdienst op zoek naar een  externe neutrale partner of organisatie,  die zoekt naar een oplossing  voor het conflict of naar een andere vorm van procesbegeleiding.

Tot nu toe heeft de pedagogische begeleiding van OVSG conflicthantering als taak op zich heeft genomen. Deze opdracht behoort echter niet tot de decretale opdracht van de begeleiding.

Daarom hebben we een aantal organisaties gecontacteerd die in conflicthantering gespecialiseerd zijn en deze opdracht tegen betaling wensen uit te voeren.

Volgende organisaties kunt u vrijblijvend contacteren:

Circles for connection

lees meer

Impuls vzw

Lees meer

Indigo

lees meer

NOM – Vlaanderen

lees meer

Adidas Ultra Boost 3.0 Cny

ABC van het gemeentelijk onderwijs

een onmisbaar instrument voor iedereen die mee wil bouwen aan kwalitatief gemeentelijk onderwijs

Eerstvolgende nascholingen

    Blijf op de hoogte

    e-zine voor stedelijk en gemeentelijk onderwijs