Hier kan je inloggen voor het extranet en lerarenplatform DKO.

Problemen met inloggen?
Stuur een mailtje naar communicatie@ovsg.be
(Vermeld duidelijk over welk platform het gaat.)

Zoek je attesten of lesmateriaal van een opleiding? Ga naar Mijn OVSG
Problemen? Stuur een mailtje naar nascholing@ovsg.be

Inloggen voor de OVSG-toets kan via de puntenmodule.

 

Succesvolle herstart voor stedelijk en gemeentelijk onderwijs

maandag 18 mei 2020

De lessen in het stedelijk en gemeentelijk onderwijs zijn overal succesvol heropgestart. Kinderen uit het eerste , tweede en zesde leerjaar gingen van start, al komen deze kinderen niet overal op dezelfde dag naar school. In de secundaire scholen zijn het zesde en zevende jaar terug welkom op school.

De overgrote meerderheid van scholen melden een laag aantal afwezigheden. Er zijn wel lokale uitzonderingen, vooral in stedelijk gebied. Scholen nodigen kwetsbare groepen leerlingen uit om naar school te komen en behouden het afstandsleren voor de klassen die nog niet naar school kunnen komen.

Het gebruik van de opvang stijgt licht tot ongeveer 10% van het totale aantal leerlingen. Door de combinatie van een stijgend aantal leerlingen in de opvang en de start van de fysieke lessen met respect voor veiligheidsmaatregelen, melden veel scholen wel dat de maximumcapaciteit bereikt is. Flexibiliteit en logistieke haalbaarheid moeten dus centraal staan bij een eventuele uitbreiding.

“We willen hier graag  nogmaals onze appreciatie uitspreken voor het engagement en de betrokkenheid van al onze bestuurders, directeurs en schoolteams. Dankzij hun grote inzet was deze herstart een succes,” aldus Loes Vandromme en Patriek Delbaere, voorzitter en directeur van OVSG.

Eerstvolgende nascholingen

    Blijf op de hoogte

    e-zine voor stedelijk en gemeentelijk onderwijs