Hier kan je inloggen voor het extranet en lerarenplatform DKO.

Problemen met inloggen?
Stuur een mailtje naar communicatie@ovsg.be
(Vermeld duidelijk over welk platform het gaat.)

Zoek je attesten of lesmateriaal van een opleiding? Ga naar Mijn OVSG
Problemen? Stuur een mailtje naar nascholing@ovsg.be

Inloggen voor de OVSG-toets kan via de puntenmodule.

 

OVSG in gesprek met Vlaamse scholieren

maandag 18 november 2019

Afgelopen vrijdag gingen onze algemeen directeur, Patriek Delbaere, en onze voorzitter, Loes Vandromme, in gesprek met de Vlaamse Scholierenkoepel op hun jaarlijkse inspraakdag. De scholieren kregen daar de kans om beleidsmakers rechtstreeks aan te spreken, hen te vertellen met welke problemen zij geconfronteerd worden en wat ze graag zouden veranderen.

Kritiek werd hierbij zeker niet geschuwd. Patriek Delbaere: “Je merkt dat smartschool tot stress leidt bij leerlingen als hier geen duidelijke afspraken over zijn op school. Soms krijgen leerlingen nog last-minute instructies voor een taak of toets, die dan rechtstreeks op hun smartphone binnenkomen. Als je vraagt waar leerlingen angst voor hebben, is het antwoord ook duidelijk. Studiekeuze maakt hen onzeker. Welke keuze moet ik juist maken? Zal ik dan later een job vinden die ik wil doen? Typische vragen voor leerlingen in de laatste jaren van het secundair onderwijs.”

Over wat leerlingen belangrijk vinden bij een leerkracht lieten ze echter weinig twijfelbestaan. Patriek verduidelijkt: “Leerlingen verwachten een leraar met passie, enthousiasme, die dicht bij de leerlingen staat en met een sterke expertise in zijn of haar vak. Leerlingen bevestigen ook dat welbevinden belangrijk is, en dat de tegenstelling tussen welbevinden en excelleren een valse tegenstelling is. Het ene maakt het andere net makkelijker.”

Eerstvolgende nascholingen

    Blijf op de hoogte

    e-zine voor stedelijk en gemeentelijk onderwijs