Hier kan je inloggen voor het extranet en lerarenplatform DKO.

Problemen met inloggen?
Stuur een mailtje naar communicatie@ovsg.be
(Vermeld duidelijk over welk platform het gaat.)

Zoek je attesten of lesmateriaal van een opleiding? Ga naar Mijn OVSG
Problemen? Stuur een mailtje naar nascholing@ovsg.be

Inloggen voor de OVSG-toets kan via de puntenmodule.

 

Online lesgeven, hoe doe je dat?

woensdag 18 maart 2020

Door het Corona-virus zijn alle scholen nu op zoek naar innovatieve onderwijsmethodes om les te kunnen geven vanop afstand. Omdat de pedagogische begeleidingsdienst van OVSG de scholen, centra, academies en hun teams hierbij graag wil ondersteunen, organiseren wij in samenwerking met experten gratis webinars met praktische adviezen. De eerste sessie gaat door op donderdag 19 maart om 16 uur tot 17.30 uur en richt zich tot begeleiders, directies en leerkrachten van alle onderwijsniveaus. 
Er zijn 500 plaatsen voorzien, op donderdag vanaf 16 uur kun je inschrijven. Dan ben je meteen binnen in onze virtuele zaal. Is er geen plaats meer? Geen nood, de sessie zal vanaf vrijdag online staan op de site van OVSG.

 

Volgende sprekers komen aan bod:

  • Martin Valcke is voorzitter van de vakgroep onderwijskunde bij de faculteit psychologie en pedagogische Wetenschappen van de UGent. Hij zal zijn 5-puntenplan voor de opstart van afstandsleren in scholen voorstellen.
  • Koen Timmers is lector op de ­hogeschool PXL, leraar in CVO De Verdieping en oprichter van zelfstudie.be, een online school met 20 000 online studenten. In 2018 behoorde hij tot de 10 finalisten voor de Global Teacher Prize. Hij zal het hebben over hoe je afstandsleren organiseert.
  • Katrien Bernaerts is projectbegeleider bij Toll-net, waar ze didactische en technische ondersteuning biedt op het vlak van e-learning aan een netwerk van docenten, coördinatoren, directies en pedagogisch begeleiders in de volwasseneneducatie.

Wil je graag een vraag over e-leren stellen aan deze experts? Stuur ze dan ten laatste donderdag om 13 uur naar e-leren@ovsg.be.

>> Schrijf je donderdag om 16 uur in via deze link

Eerstvolgende nascholingen

    Blijf op de hoogte

    e-zine voor stedelijk en gemeentelijk onderwijs