Problemen met inloggen?
Stuur een mailtje naar communicatie@ovsg.be
(Vermeld duidelijk over welk platform het gaat.)

 

Lerende netwerken in de kijker

vrijdag 26 oktober 2018

GOALL® (Gedeeld onderwijskundig en transformatief leiderschap via leergemeenschappen) werd toegelicht door prof. Wouter Schelfhout (Universiteit Antwerpen) en An Buckinx van OVSG. Hoe kunnen lerende netwerken op verschillende niveaus zowel schoolgebonden als schooloverstijgend het schoolleiderschap versterken en de visie van de school helpen implementeren tot op de klasvloer? De afwisseling van een uitgebreid en goed onderbouwd theoretisch kader en praktijkvoorbeelden maakte deze presentatie tot een boeiend en inspirerend verhaal. Filmpjes van de ervaringen op de werkvloer van geëngageerde directies uit Antwerpen gaven het een extra dimensie.
Wim Peeters (Katholiek Onderwijs Vlaanderen) stelde vervolgens het netwerk Linpilcare voor. Dit is een Erasmus+ KA2-project dat praktijkonderzoek en resultaten van academisch onderzoek aan elkaar linkt via professionele leergemeenschappen.
Aan gesprekstafels werd dieper ingegaan op een aantal leervragen en ervaringen van de deelnemers. Een kritische vriend uit de onderzoekswereld reflecteerde samen met de deelnemers over deze vragen en ervaringen. De belangrijkste bevindingen werden in een synthese gebracht door onderzoeker Charlotte Struyve van de KUL.

Interesse? Bekijk de mogelijkheid om een teamopleiding van OVSG aan te vragen over gedeeld onderwijskundig leiderschap.

Kick off leergemeenschappen

Eerstvolgende nascholingen

    Blijf op de hoogte

    e-zine voor stedelijk en gemeentelijk onderwijs