Hier kan je inloggen voor het extranet en lerarenplatform DKO.

Problemen met inloggen?
Stuur een mailtje naar communicatie@ovsg.be
(Vermeld duidelijk over welk platform het gaat.)

Zoek je attesten of lesmateriaal van een opleiding? Ga naar Mijn OVSG
Problemen? Stuur een mailtje naar nascholing@ovsg.be

Inloggen voor de OVSG-toets kan via de puntenmodule.

 

Investeringsgolf van 1 miljard euro via DBFM-programma’s

donderdag 20 mei 2021

De Vlaamse Regering plant met de DBFM-programma’s Scholen van Vlaanderen deze legislatuur een bijkomende totale investeringsgolf van zo’n 1 miljard euro. Deze nieuwe investering bouwt verder op eerdere DBFM-ervaringen en wenst de inrichtende machten maximaal te ontzorgen. Dit nieuwe DBFM-programma mikt op nieuwbouwprojecten. 

Een private partner zal de financiering aanreiken, de projecten volgens de eisen van de schoolbesturen uitwerken tot aanbestedingsklare DBFM-projecten en ze ten slotte in de markt zetten. Zodra het gebouw is opgeleverd, bewaakt het DBFM-programma dertig jaar lang de kwaliteit van het gebouw.

De DBFM-toelage wordt berekend als een percentage van de jaarlijkse vergoeding die je betaalt om je schoolgebouw te gebruiken, beter bekend als de beschikbaarheidsvergoeding: 81,5 % voor basisonderwijs en 71,5 % voor andere onderwijsniveaus. Deze percentages worden verhoogd zodat de onderhoudscomponent, de vergoeding die je betaalt voor onderhoud, in de beschikbaarheidsvergoeding aan 90% wordt betoelaagd. 

De DBFM-formule is vooral interessant voor grote projecten. Het is voorlopig nog wachten op verdere details. Wanneer de formele oproep gelanceerd zal worden, is nog niet bekend. De ervaring leert echter dat een project waarvan de contouren al goed doordacht zijn, een grotere kans op selectie heeft. 

Heeft jouw school plannen voor een nieuwbouw van een aanzienlijke oppervlakte en wens je meer informatie? Mail dan naar schoolgebouwen@ovsg.be 

Eerstvolgende nascholingen

    Blijf op de hoogte

    e-zine voor stedelijk en gemeentelijk onderwijs