Hier kan je inloggen voor het extranet en lerarenplatform DKO.

Problemen met inloggen?
Stuur een mailtje naar communicatie@ovsg.be
(Vermeld duidelijk over welk platform het gaat.)

Zoek je attesten of lesmateriaal van een opleiding? Ga naar Mijn OVSG
Problemen? Stuur een mailtje naar nascholing@ovsg.be

Inloggen voor de OVSG-toets kan via de puntenmodule.

 

Hoe leraars inschakelen in je zomerschool

donderdag 4 juni 2020

Als een lokaal bestuur een zomerschool inricht, wil het graag een beroep doen op de eigen deskundige leraars. De overheid gaf nog geen duidelijkheid over hoe dit best georganiseerd wordt.

Op welke manieren kan je dit oplossen? Eén mogelijkheid is om deze tewerkstelling te regelen via een arbeidsovereenkomst van bepaalde duur. De bestaande gezagsverhouding (statutair/contractueel) met het bestuur wordt dan doorgetrokken naar de zomerschool. De werkgever voorziet in dat geval een belastbare verloning, rekening houdend met de wettelijke minima (zie hiervoor het Rechtspositiebesluit Gemeente- en OCMW-personeel van 7 december 2007); ook alle andere wettelijke verplichtingen als werkgever gelden dan.

Een andere mogelijkheid is om toch gebruik te maken van het statuut van vrijwilliger. Dat kan wanneer het OCMW de zomerschool inricht. De leraar sluit dan een vrijwilligersovereenkomst met het OCMW. Dit past ook in de opdracht van het OCMW, want een zomerschool richt zich tot leerlingen die leerachterstand dreigen op te lopen. Meer informatie over het vrijwilligersstatuut vind je hier.

Eerstvolgende nascholingen

    Blijf op de hoogte

    e-zine voor stedelijk en gemeentelijk onderwijs