Hier kan je inloggen voor het extranet en lerarenplatform DKO.

Problemen met inloggen?
Stuur een mailtje naar communicatie@ovsg.be
(Vermeld duidelijk over welk platform het gaat.)

Zoek je attesten of lesmateriaal van een opleiding? Ga naar Mijn OVSG
Problemen? Stuur een mailtje naar nascholing@ovsg.be

Inloggen voor de OVSG-toets kan via de puntenmodule.

 

176 328 leerlingen gestart in stedelijk of gemeentelijk kleuter- en leerplichtonderwijs

donderdag 17 september 2020

Terwijl het aantal leerlingen in stedelijke of gemeentelijke secundaire scholen stijgt met 4%, daalt dit in de eerste graad met 7%. Dat is een van de vaststellingen uit de leerlingencijfers van de eerste weken van september in het stedelijk en gemeentelijk leerplichtonderwijs. Globaal genomen stabiliseren die in de stedelijke en gemeentelijke basis- en secundaire scholen. 

In totaal startten begin september 176 328 leerlingen in stedelijke of gemeentelijke basis- of secundaire scholen in Vlaanderen en het Brussels Hoofdstedelijk Gewest. Dit wijst op een verdere stabilisering van het leerlingenaantal voor het stedelijk en gemeentelijk onderwijs, dit ondanks een dalende nataliteit. Het buitengewoon en deeltijds beroepssecundair onderwijs kennen dan weer wel een sterke stijging. 

Deze eerste telling is nog onvolledig. Het coronavirus zorgt voor een verhoogde druk op de schooladministraties, waardoor nog niet alle scholen hun leerlingencijfers hebben doorgegeven. Definitieve en geverifieerde cijfers volgen op 1 februari 2021. 

Lees het volledige persbericht

Leerlingen met mondmasker op de speelplaats

Eerstvolgende nascholingen

    Blijf op de hoogte

    e-zine voor stedelijk en gemeentelijk onderwijs