Hier kan je inloggen voor het extranet en lerarenplatform DKO.

Problemen met inloggen?
Stuur een mailtje naar communicatie@ovsg.be
(Vermeld duidelijk over welk platform het gaat.)

Zoek je attesten of lesmateriaal van een opleiding? Ga naar Mijn OVSG
Problemen? Stuur een mailtje naar nascholing@ovsg.be

Inloggen voor de OVSG-toets kan via de puntenmodule.

 

Sterk in je schoenen als ervaren ICT-coördinator

Ben je een ervaren ICT-coördinator? Hoe kan je jouw collega’s nog beter begeleiden bij de ICT-integratie op school? Deze vragen krijg je beantwoord in dit vormingstraject.  

Je staat stil bij de noden die jij als ICT-coördinator hebt en vanuit de interactie met de andere deelnemers en de lesgever, good practices en intervisie, krijg je antwoord op jouw concrete vragen.  

Dit traject sluit aan op het traject voor beginnende ICT-coördinatoren.  

Inhoud traject:

Module 1 
Computationeel denken, ofwel 'leren denken als een computer' is een onderdeel van de 21ste eeuwse vaardigheden. Coderen en programmeren zijn een middel daartoe. In deze module leer je dit aanpakken in de klas en op school.  
Je start op een makkelijke manier, ‘unplugged’, zonder computer, tablet of andere toestellen en bouwt dan voorzichtig op, om ‘plugged’ te eindigen. Je leert dit koppelen aan de schooleigen leerlijn en jouw taak als ICT-coördinator hierin. 
Daarnaast ontdek je meer over blended leren, over face-to-face en digitaal leren. Je komt tot een ‘blended’ didactisch model dat de sterktes van de beide combineert. Tenslotte komen er ook een aantal geschikte digitale tools aan bod. 

Module 2 
In onze huidige, digitale maatschappij wordt er verwacht dat we aandacht besteden aan verantwoord, kritisch en ethisch omgaan met media en informatie.  
Maar wat betekent dit precies en hoe brengen we dit in de praktijk?  Door concrete tips en voorbeelden kom jij tot een overzicht van acties die de school kan ondernemen om met het team én met de leerlingen op een goede manier met devices, privacy, regelgeving, cyberpesten, … om te gaan. 

Module 3 
In deze laatste module bekijk je de evaluaties.  Enerzijds wordt de evaluatie van de ICT-integratie en het ICT-beleid op school behandeld. Anderzijds ook de verschillende mogelijkheden om de vaardigheden van de leerlingen te evalueren en daarover te rapporteren. Tot slot ontdek je hoe je best evalueert met behulp van ICT. Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt immers dat het inzetten van ICT effectief werkt als je het op een juiste manier integreert tijdens de evaluatie van je les. Je ontdekt enkele handige tools en gaat daarmee aan de slag. Je leert de info die deze tools genereren begrijpen en interpreteren, zodat je de juiste tools kan kiezen in functie van jouw doel. 
We eindigen het traject met het delen van mooie voorbeelden waardoor je maximaal leert van én met elkaar. 

Lesgever en data: 
Module 1
Lesgever: 
Data: 
maandag 10 oktober 2022 - 09:00 tot 12:00
Module 2
Lesgever: 
Data: 
donderdag 8 december 2022 - 09:00 tot 12:00
Module 3
Lesgever: 
Data: 
vrijdag 17 februari 2023 - 09:00 tot 12:00
Locatie: 
Cursuscode: 
FNICO Z2 1000
Prijs: 
€ 195
De prijzen gelden enkel voor OVSG-leden. Voor niet OVSG-leden wordt de kostprijs met 10 % verhoogd.
De prijzen gelden enkel voor OVSG-leden. Voor niet OVSG-leden wordt de kostprijs met 10 % verhoogd.
individu