Problemen met inloggen?
Stuur een mailtje naar communicatie@ovsg.be
(Vermeld duidelijk over welk platform het gaat.)

 

STEM (traject - 2 sessies + begeleiding) in de kleuterschool: ontdekkend, onderzoekend en ontwerpend leren in de kleuterklas.

Kinderen zijn erg geïnteresseerd in hun omgeving. Ze observeren allerlei dingen en stellen die voortdurend in vraag. Vanuit die verwondering verkennen we in 2 sessies de wereld van STEM. Dit laat ons toe om op een heel praktische manier de mogelijkheden van STEM bij de peuters en de kleuters te leren kennen.  

Tijdens de eerste sessie van dit traject kruip je als leerkracht zelf in de huid van de ontdekker. Op die manier ervaar je ‘aan den lijve’ wat jouw peuters en kleuters ervaren en nodig hebben om uit te groeien tot een ontdekker van de wereld. Meteen voel je ook aan hoe je hen daarbij gericht kan ondersteunen. Je ontdekt welke kansen er zijn in ieders thema leert ook om een klassiek thema te pimpen met verschillende STEM-activiteiten. Terug in je klas kan je zelfstandig aan de slag dankzij de vele voorbeelden die je worden aangereikt. 

De tweede sessie zoomt in op ontwerpend en onderzoekend leren. Goede thema’s, hoeken en boeken zetten je op weg om eenvoudige activiteiten om te turnen tot volwaardige STEM-ontwerpen en STEM-onderzoeken.Uiteraard ga je in deze opleiding alweer praktisch aan de slag. Op die manier ontdek je welke vaardigheden en attitudes wenselijk zijn voor de ontwerpende en onderzoekende peuter en kleuter. Terug in je klas kan je ook na deze tweede sessie aan de slag dankzij de vele voorbeelden die je worden aangereikt.

KD VIII N7 Glowing

Lesgever en data: 
Data: 
donderdag 22 maart 2018 - 14:10
De prijzen gelden enkel voor OVSG-leden. Voor niet OVSG-leden wordt de kostprijs met 10 % verhoogd.
Prijsinformatie: 

€1170

team