Problemen met inloggen?
Stuur een mailtje naar communicatie@ovsg.be
(Vermeld duidelijk over welk platform het gaat.)

 

STEM Lager

Kinderen zijn erg ge√Įnteresseerd in hun omgeving. Ze observeren allerlei dingen en stellen die voortdurend in vraag. Vanuit die verwondering verkennen we in 2 sessies de wereld van STEM. Dit laat ons toe om zowel theoretisch als praktisch wat dieper te graven. Meteen sluiten we ook naadloos aan bij de nieuwe matrix van het secundair onderwijs waarin STEM een prominente plaats heeft gekregen.

Tijdens de eerste sessie van dit traject kruip je als leerkracht zelf in de huid van de ontwerper. Op die manier ervaar je ‚Äėaan den lijve‚Äô welke vaardigheden jouw leerlingen nodig hebben om uit te groeien tot een creatief ontwerper. Meteen voel je ook aan hoe je hen daarbij gericht kan ondersteunen.¬†Verder bekijk je welke uitgangspunten belangrijk zijn voor STEM en waar je deze in de leerplannen kan terugvinden. Je leert ook om een klassieke les techniek te pimpen tot een volwaardige STEM-activiteit. Terug in je klas kan je zelfstandig aan de slag dankzij de vele praktijkvoorbeelden die je worden aangereikt.

De tweede sessie zoomt in op onderzoekend leren. Goede onderzoeksvragen zetten je op weg om eenvoudige proefjes om te turnen tot volwaardige experimenten. Uiteraard ga je in deze opleiding alweer praktisch aan de slag. Op die manier ontdek je welke attitudes wenselijk zijn voor de onderzoekende leerling. Terug in je klas kan je ook na deze tweede sessie zelfstandig aan de slag dankzij de vele praktijkvoorbeelden die je worden aangereikt.

Tijdens deze vorming leer je:

  • Wat STEM is;
  • Waarom je STEM-activiteiten in jouw klas moet organiseren;
  • Hoe je in je klas aan de slag gaat met ontwerpend leren;
  • Hoe je in je klas aan de slag gaat met onderzoekend leren;
  • Hoe je STEM-activiteiten begeleidt als leerkracht.

Indien je dat wenst horen bij dit traject ook één of meer begeleidingsmomenten. Deze hebben als doel om je tot op de klasvloer te helpen bij het implementeren van het geleerde in de praktijk van elke dag. Op die manier kan je STEM-onderwijs vlotjes een plek geven op jouw school.

Locatie: 

Technopolis

Technopolis
Technologielaan
2800
Mechelen
015 34 20 00
Lesgever en data: 
Data: 
dinsdag 14 januari 2020 - 09:00 tot 12:00
Data: 
dinsdag 24 maart 2020 - 09:00 tot 12:00
Cursuscode: 
BSTE W2 2800
Prijs: 
‚ā¨125
De prijzen gelden enkel voor OVSG-leden. Voor niet OVSG-leden wordt de kostprijs met 10 % verhoogd.
individu
Domeinen: 

Eerstvolgende nascholingen

    Blijf op de hoogte

    e-zine voor stedelijk en gemeentelijk onderwijs