Problemen met inloggen?
Stuur een mailtje naar communicatie@ovsg.be
(Vermeld duidelijk over welk platform het gaat.)

 

Rondom rOK

Het Referentiekader voor Onderwijskwaliteit (rOK) stimuleert scholen, centra en academies om werk te maken van onderwijskwaliteit en een degelijk effectief beleid te voeren. De gezamenlijk gedragen verantwoordelijkheid is een cruciaal element om tot schoolontwikkeling te komen. Deze schoolteamcursus is voor teams die samen werk willen maken van kwaliteitsontwikkeling vanuit het referentiekader voor Onderwijskwaliteit (rOK), want bouwen aan onderwijskwaliteit is geen eenmanszaak. 

Onderwijskwaliteit: begin eens met een spelVia een interactief spel maakt het team kennis met de opbouw van het rOK. Samen met het team zetten we de eerste stappen om vanuit een fictieve school de onderwijskwaliteit te verkennen.  

Kortom, op een ludieke en speelse manier nemen we jullie mee in het rOK. Bovendien blijft dit spel in de school zodat het opnieuw kan gespeeld worden. Kwaliteitsverbetering is immers een continu proces. 

Tijdens deze vorming ontdek je:

  • Wat de kwaliteitsbeelden en verwachtingen zijn in het rOK; 
  • Op welke wijze je systematisch je eigen onderwijskwaliteit kan onderzoeken; 
  • Verruimen we je blik om kritisch te staan ten aanzien van je eigen onderwijspraktijk. 

Je kan je verder verdiepen d.m.v. begeleiding bij verdere implementatie van het rOK, door het toe te passen en/of door een zelfevaluatie uit te voeren in je school over een specifieke deelrubriek uit het rOK. 

Lesgever en data: 
Data: 
dinsdag 11 februari 2020 - 10:20
De prijzen gelden enkel voor OVSG-leden. Voor niet OVSG-leden wordt de kostprijs met 10 % verhoogd.
Prijsinformatie: 

€ 585 voor 20 personen

Cursuscode: 
DROK X1
team
Domeinen: