Problemen met inloggen?
Stuur een mailtje naar communicatie@ovsg.be
(Vermeld duidelijk over welk platform het gaat.)

 

Improvisatie en compositie voor dans

Waar haal je als docent of choreograaf steeds je inspiratie voor dansfrases en bewegingsmateriaal? Hoe kan je je leerlingen ook hun eigen bewegingsfrases laten maken?  Hun eigen bewegingstaal laten vinden?  Bijvoorbeeld in het maken van een choreografie, en dit zonder de grote 'creatiestress' ... In deze workshop gaan we uiteraard heel fysiek te werk. We doen een warming up met o.a. een grondfase en ontmoetingen van onderlinge fysiek en energie.

Daarna gaan we aan de slag met verschillende compositieopdrachten voor zowel solo- als duo-materiaal. We reiken tools aan die je heel breed kunt toepassen in je lesgeven en choreograferen.

canceled
Locatie: 

GA voor Kunst - Muziek, Woord, Dans Genk

GA voor Kunst - Muziek, Woord, Dans Genk
Stadsplein 1
3600
Genk
089 65 39 44
Lesgever en data: 
Lesgever: 

Natascha Pire

Natascha houdt van vele vormen van dans, bewegingstheater en de podiumkunsten in het algemeen, waardoor haar werkterrein heel gevarieerd is. Toch ligt een groot deel van haar parcours uiteindelijk bij het Jeugdtheater.  Ze maakte en/of speelde de voorbije 20 jaar verschillende producties bij oa fABULEUS, Het PALEIS, Kopergietery, Bronks, ..

De laatste jaren was/is ze zelf te zien in oa in Het Verdragen van Versailles, Woudlingen van Randi De Vlieghe , operatie CHARLIE, Women van¬†Ugo Dehaes ,‚Ķ Ze danste in de langspeelfilm Anna Karenina van Joe Wright in choreografie√ęn van Sidi Larbi Cherckaoui. Vorig seizoen danste ze de huiskamervoorstelling Marcella samen met Anabel Schellekens en toerde ze met ZOO doen ze de dingen van het PALEIS.

Ze heeft reeds 20 jaar de Artistieke Leiding over Dansatelier Impuls, haar dansschool te Geel. Daar werkt ze met Impuls Company (meermaals Ambassadeur van de Hedendaagse Amateurdans!) en geeft ze ook Hedendaagse Danslessen. Ze combineert haar hele carri√®re al, haar werk als danser en choreograaf met lesgeven en coaching ¬†aan zowel amateurs als dansers in opleiding. Ze is regelmatig gastdocent /choreograaf in opleidingen en voor workshops, zowel in Belgi√ę als internationaal.

Data: 
dinsdag 15 januari 2019 - 10:00 tot 13:00
Cursuscode: 
DLDA VB 3600
Prijs: 
‚ā¨ 70
De prijzen gelden enkel voor OVSG-leden. Voor niet OVSG-leden wordt de kostprijs met 10 % verhoogd.

Gelieve gemakkelijke (dans)kledij mee te brengen.

individu
Domeinen: 

Eerstvolgende nascholingen

    Blijf op de hoogte

    e-zine voor stedelijk en gemeentelijk onderwijs