Problemen met inloggen?
Stuur een mailtje naar communicatie@ovsg.be
(Vermeld duidelijk over welk platform het gaat.)

 

Hoe subsidieer ik mijn schoolgebouw?

In actuele, energievriendelijke schoolinfrastructuur voorzien voor de leerlingen is een belangrijke opdracht voor een schoolbestuur. Daarom organiseert OVSG samen met Belfius een studiedag die alle aspecten van scholenbouw belicht. AGION, Agentschap voor Infrastructuur, en specialisten van OVSG lichten toe hoe de subsidiëring (in het stedelijk en gemeentelijk onderwijs) in zijn werk gaat. Daarnaast worden goede praktijkvoorbeelden voorgesteld. Ten slotte kan je met vragen over je eigen subsidiedossier terecht bij onze specialisten. In de inschrijvingsprijs is een exemplaar van de gelijknamige publicatie (OVSG-Politeia) inbegrepen.

9u30 Onthaal

10u Verwelkoming door Patriek Delbaere, algemeen directeur OVSG

10u15 Het wettelijk subsidiekader en de verschillende procedures (Jo Van Duyse, Afdelingshoofd  reguliere financiering AGION)

11u30 De wachtlijst en de prioriteitenregeling binnen het stedelijk en gemeentelijk onderwijs (Filip Smets, Verantwoordelijke Strategie en Schoolgebouwen OVSG)

12u00 Smart building & renovation solution: hoe alle duurzame opportuniteiten coördineren in een ontwerp- en bouwproces (Eric Vleminckx, head of public real estate Belfius)

12u30 Netwerkmoment met broodjes

13u30 Goede voorbeelden uit de praktijk met o.a. Meuwissen Pieter (lava-architecten) over basisschool Spring in ’t Veldeke in Sint-Agatha-Rode, Luk Nuyts (algemeen directeur Dessel) over basisschool De Kangoeroe in Dessel, Joke Goetmaeckers en Chloé Raemdonck over het project Oude Dokken in Gent, Verena Goris (Commercial Program Manager bij The Studio - BrightKnight (100% Belfius Group) over Buck-e: een slim platfom om duurzame mobiliteit te stimuleren

15u00 Voorstelling pocket ‘Hoe subsidieer ik mijn schoolgebouw?’

15u15 Mogelijkheid stellen individuele vragen aan specialisten OVSG

Tijdens de middag is er een broodjeslunch voorzien.

 

New Balance Mens Shoes

Locatie: 

Belfius

Belfius
Kruidtuinlaan 44
1000
Brussel
Lesgever en data: 
Data: 
woensdag 8 mei 2019 - 09:30 tot 16:00
Cursuscode: 
NSCH V1 1000
Prijs: 
€100
De prijzen gelden enkel voor OVSG-leden. Voor niet OVSG-leden wordt de kostprijs met 10 % verhoogd.
individu