Problemen met inloggen?
Stuur een mailtje naar communicatie@ovsg.be
(Vermeld duidelijk over welk platform het gaat.)

 

Blended Learning

De plotselinge omschakeling van face-to-face-lesgeven naar online afstandsonderwijs heeft een nieuwe dynamiek in het lesgeven op gang gebracht. Scholen zijn massaal met digitale tools gegaan, ook leerkrachten die hier voorheen aarzelend over waren! Velen van hen ontdekken zaken die ze als een echte verrijking van hun klaspraktijk ervaren. 

Tegelijkertijd wordt iedereen bestookt met advies, tools, goede praktijken ... Het gevaar om vooral toolgericht te gaan werken is niet denkbeeldig. Hoog tijd dus om na te denken over de ideale mix van de sterktes van online leren met de voordelen van het lesgeven in de klas. Want het zou pas echt een gemiste kans zijn om, eens we met zijn allen in de klas staan, deze ervaringen terug op te bergen en over te gaan naar business as usual. 

In deze sessie komen we tot een ‘blended’ didactisch model dat de sterktes van deze beiden combineert. We staan ook stil bij de vraag: Hoe organiseer ik dit in mijn klas? Tenslotte komen er uiteraard ook een aantal geschikte digitale tools aan bod. 

Tijdens deze vorming leer je:

  • het didactisch model blended invullen; 
  • een aantal bruikbare ICT-tools kennen; 
  • enkele blended modellen qua klasorganisatie kennen. 

Verder verdiepen kan via alle andere sessies ‘digitale competenties en mediawijsheid’. 

Lesgever en data: 
Data: 
vrijdag 19 juni 2020 - 11:50
De prijzen gelden enkel voor OVSG-leden. Voor niet OVSG-leden wordt de kostprijs met 10 % verhoogd.
Prijsinformatie: 

€ 585

Cursuscode: 
BICT X8
team