Problemen met inloggen?
Stuur een mailtje naar communicatie@ovsg.be
(Vermeld duidelijk over welk platform het gaat.)

 

Traject Topstart tweede jaar Basisonderwijs

Traject Topstart eerste jaar voor beginnende directies al gevolgd? Bekijk dan zeker het aanbod van het tweede jaar!

Lees meer

Traject Opstart BaO-DKO-SOVO: voorbereiding op een leidinggevende functie in onderwijs (start in maart 2021)

Ben je geïnteresseerd in schoolontwikkeling? Heb je ambities om directeur te worden? Of ambieer je een andere leidinggevende functie? Dan is deze opleiding zeker iets voor jou!

Lees meer

Thematisch werken in de lagere school

Je leerlingen zijn geïnteresseerd in de wereld rondom hen en stellen zich hierbij allerlei vragen. Vanuit STERKE impressies ga je hierop inzetten en samen met je leerlingen ga je op zoek naar wat ze reeds weten en kunnen. Je leert goede onderzoeksvragen te stellen en samen met de leerlingen doorloop je een gestructureerd proces om een goed antwoord te bieden op deze onderzoeksvragen.  

Lees meer

Webinar ‘schoolteams ondersteunen bij digitale transformatie’

Worden binnenkort alle leerkrachten vervangen door robots? Hoe gaat het eraan toe in de wondere wereld van de EdTech? Waarom zouden we EdTech gebruiken op onze school? Hoe kunnen we onze professionalisering op het vlak van digitale transformatie vormgeven?

 Volg het webinar ‘schoolteams ondersteunen bij digitale transformatie’!

Lees meer

Webinar ‘kwaliteitsvolle digitale didactiek’

Worden binnenkort alle leerkrachten vervangen door robots? Hoe gaat het eraan toe in de wondere wereld van de EdTech? Waarom zouden we EdTech gebruiken op onze school?
Wil je zelf aan de slag met 'Eduten Playground', het nummer 1 digitaal leerplatform van Finland, dat onderwijskundige excellentie combineert met artificiële intelligentie en gamification.

Volg het webinar ‘kwaliteitsvolle digitale didactiek’!

 

Lees meer

Moeilijk gedrag bij leerlingen: verhoogde zorg

Volstaat de brede basiszorg niet om het probleemgedrag van sommige leerlingen op te lossen? In deze vorming krijg je tools aangereikt om in te zetten bij leerlingen die extra ondersteuning nodig hebben in hun sociaal-emotionele ontwikkeling. 

  

Lees meer

Kunstbeleving en kunstbeschouwing

De Verbeke Foundation streeft ernaar een plek te zijn waar cultuur, natuur en ecologie zich nauw met elkaar verweven. De ontdekkingstocht loodst je van een uitzonderlijke collectie collages naar assemblages, mailart en poëzie.

Lees meer

Tips en tricks voor onze jongste muzikanten - Verdieping

Tijdens deze vervolgsessie bouwen we verder op de tips en tricks die werden meegegeven in de initiatiesessie. We proberen eveneens nieuwe ideeën.

Lees meer

Traject: Coaching voor zorgcoördinatoren en zorgleraren

Het coachen van leraren is een vaardigheid die je als zorgcoördinator kan inzetten en waarbij je uitgaat van een sterk geloof in de ander om zich te ontwikkelen en om (lastige) situaties op te lossen.

Lees meer

Traject: Body, Mind en Music

Tijdens dit traject staan we stil bij verschillende fysieke en mentale processen die van belang zijn bij musiceren, zoals functioneel bewegen, de hefboombeweging en een correcte ademhaling.

Lees meer

Eerstvolgende nascholingen

    Blijf op de hoogte

    e-zine voor stedelijk en gemeentelijk onderwijs