Problemen met inloggen?
Stuur een mailtje naar communicatie@ovsg.be
(Vermeld duidelijk over welk platform het gaat.)

 

Personeelsbeleid

Een goede school staat of valt met de kwaliteit van haar personeel. Waar de school vroeger bestond uit een directeur en leerkrachten werkt tegenwoordig een heel team personeelsleden in de school, elk met hun eigen specifieke opdracht.
De gemeente is de werkgever van het onderwijspersoneel. Het onderwijspersoneel heeft een heel eigen statuut (opgenomen in het decreet rechtspositie van het gesubsidieerd onderwijs) dat verschilt van het overige gemeentepersoneel. Het Decreet Lokaal Bestuur geeft heel wat mogelijkheden aan het college of zelfs aan de secretaris voor het voeren van een personeelsbeleid, althans voor het Vlaamse landsgedeelte. De Nieuwe Gemeentewet die geldt voor de Brusselse gemeenten gaat voorlopig minder ver.
Een aantal belangrijke scharniermomenten zijn de aanstelling en de vaste benoeming van het personeelslid. Verder kent men ook in onderwijs een functionerings- en evaluatiecyclus voor het personeel van de school.
De rechtspositie van onderwijs bepaalt welke plichten en onverenigbaarheden het personeelslid in acht moet nemen. Het schoolbestuur kan in het arbeidsreglement nog voorwaarden toevoegen. Daarnaast zal het eigen arbeidsreglement ook de vakantieregeling van het personeel bepalen.

Meer informatie: https://www.ovsg.be/extranet/personeel-en-regelgeving

Nike Hypervenom Phantom II FG

ABC van het gemeentelijk onderwijs

een onmisbaar instrument voor iedereen die mee wil bouwen aan kwalitatief gemeentelijk onderwijs

Eerstvolgende nascholingen

    Blijf op de hoogte

    e-zine voor stedelijk en gemeentelijk onderwijs